Prejsť na obsah

Mesto zriadilo telefónnu informačnú linku pre problematiku poplatkov za odpady

Nové Všeobecné záväzné nariadenie č. 72 o komunálnych odpadoch a drobných stavebných odpadoch na území mesta Košice prinieslo niekoľko zmien, ktoré sa odrazili aj na zvýšenom záujme občanov o informácie, aktualizovanie údajov, vysvetlenie, či reklamácie súvisiace s miestnymi poplatkami za komunálny odpad. Nápor občanov počas stránkových dní, ale aj množstvo písomnej agendy spôsobili, že stále viac obyvateľov mesta má problém získať telefonicky základné informácie od pracovníkov referátu odpadového hospodárstva.

Mesto preto zriadilo telefonickú linku číslo  64 19 231, na ktorej budú môcť občania získať informácie súvisiace s poplatkami za komunálny odpad. Telefonická linka je k dispozícii v pracovných dňoch pondelok, utorok, štvrtok od 7.30 do 15.30 hod, v stredu od 7.30 do 16.30 hod. a v piatok od 7.30 do 14.30 hod.

Na tejto linke dostanú občania informácie, ktoré súvisia s poplatkom za komunálny odpad, nemôžu byť priamo vybavení, ale nasmerovaní na konkrétneho pracovníka, ktorý má vo svojej agende občana podľa adresy bydliska, prípadne podľa problému, ktorý potrebuje vyriešiť. Aj keď mesto zriadilo špeciálnu informačnú telefonickú linku, prosí obyvateľov o trpezlivosť pri jej využívaní. Vzhľadom na mimoriadny záujem sa môže stať, že občan sa nedovolá na prvý raz. V súvislosti s platobnými výmermi alebo výzvami, ktoré sú v týchto dňoch doručované do domácností pracovníci referátu odpadového hospodárstva upozorňujú občanov, aby si pozorne prečítali celý text. Mnohokrát sa totiž stáva, že občan neprečíta výmer alebo výzvu a so sťažnosťou príde na magistrát zbytočne.