Prejsť na obsah

Metodický deň pre učiteľky materských škôl

Celomestský metodický deň pre pedagogických zamestnancov materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice

Oddelenie strategického rozvoja, referát školstva, športu a mládeže Magistrátu mesta Košice organizuje v poradí tretí Celomestský metodický deň (CMD) pre pedagogických zamestnancov materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice.

V rámci Celomestského metodického dňa pre pedagogických zamestnancov materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice ktorý sa uskutoční dňa 6. marca 2013 bude pre pedagogických zamestnancov materských škôl v počte 57 a jednej základnej školy s materskou školou v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice pripravených 14 stanovíšť.

Odborné aktivity sa uskutočnia dopoludnia v čase od 9.00 hod. do 12.00 hod. a popoludní v čase od 13.00 hod. do 16.00 hod. Na všetkých stanovištiach sa uskutoční prezentácia účastníkov dopoludnia od 8.30 hod. do 9.00 hod. a popoludní od 12.30 hod. do 13.00 hod.

Cieľom CMD je :
- poskytnúť pedagogickým zamestnancom materských škôl a základnej školy s materskou školou v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice odbornú a metodickú pomoc vo výchovno - vzdelávacej činnosti,
- prezentovanie inovatívnych metód a foriem, ich aplikácia do výchovno - vzdelávacieho procesu v materských školách,
- zvýšenie záujmu o využívanie IKT vo výchovno-vzdelávacom procese,
- rozvíjanie praktických činností a netradičných činností v MŠ,
- vzájomná výmena skúseností, získanie nových poznatkov a nadobudnutie nových zručností.

Miesta realizácie CMD:
V rámci CMD bude pre pedagogických zamestnancov materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice pripravených 14 stanovíšť. Aktivity CMD budú prebiehať na 9 materských školách a jednej základnej škole s materskou školou v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice.
Mesto Košice Oddelenie strategického rozvoja, referát školstva, športu a mládeže Magistrátu mesta Košice uvítalo možnosť spolupráce aj s organizáciami a inštitúciami v meste Košice, ktoré participujú na jeho organizačnom a technickom zabezpečení.

Jedná sa o:
- Centrum pedagogického-psychologického poradenstva a prevencia Zuzkin park 10, Košice,
- Územný spolok Slovenského Červeného kríža Košice–mesto, Komenského 19, Košice,
- Súkromné etnografické múzeu HUMNO, Cottbuská 36, Košice,
- Dom matice Slovenskej (DMS) v Košiciach, Košice Trieda SNP 48/A 040 11 Košice,
- Klub rekreačnej telesnej výchovy a športu (RTVŠ),
ktoré pre pedagógov pripravili zaujímavý teoretický program, ale aj praktické ukážky z rôznorodým zameraním.

Témy CMD korešpondujú s výchovno-vzdelávacou činnosťou na materských školách, ktorá je zameraná na všestranný rozvoj osobnosti detí predškolského veku (sociálno-emocionálny, intelektuálny a fyzický rozvoj, rozvoj reči, mravného a estetického vedomia, prosociálneho správania, komunikatívnych a tvorivých schopností, pracovných zručností a návykov) a na prípravu detí na povinnú školskú dochádzku.

Lektormi CMD budú riaditeľky a pedagógovia materských škôl a základnej školy s materskou školou v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice, doc. PaedDr. Alica Petrasová, PhD. Prešovská univerzita v Prešove, Pedagogická fakulta – katedra prírodovedných a technických disciplín, zamestnanci Centra pedagogického-psychologického poradenstva a prevencia Zuzkin park 10, Košice, zamestnanci a dobrovoľník Územného spolku Slovenského Červeného kríža Košice - mesto, Komenského 19, Košice, zástupcovia Súkromného etnografického múzea HUMNO, Cottbuská 36, Košice a zástupcovia Domu matice Slovenskej (DMS) v Košiciach, Košice Trieda SNP 48/A 040 11 Košice, Mgr. Klára Bystřická, učiteľka, Pedagogická a sociálna akadémia, Kmeťovo stromoradie 5, Prešov a Lídia Kernová, klub rekreačnej telesnej výchovy a športu (RTVŠ), trénerka.

Predbežný počet pedagogických zamestnancov materských škôl a základnej školy s materskou školou v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice ktorí sa zúčastnia celomestského metodického dňa je 400.


Príloha:
Harmonogram aktivít v rámci Celomestského metodického dňa pre pedagogických zamestnancov materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice - jednotlivé stanovištia CMD


Spracovala: Ing. Henrieta Behinová
Oddelenie strategického rozvoja
Referát školstva, športu a mládeže MMK






Prílohy