Prejsť na obsah

MHD v Košiciach na Silvestra a od 1. 1. 2010

Dopravný podnik mesta Košice posilní v noci z 31. 12. 2009 na 1. 1. 2010 nočné spoje. Nočné linky N71, N1 a N2 budú počas silvestrovskej noci odchádzať v 25-minútových intervaloch.

DPMK zároveň v spolupráci s mestom Košice pripravuje odvoz účastníkov silvestrovských akcií, ktoré organizujú zimné rekreačné strediská Jahodná a Kavečany. Z obidvoch stredísk je odchod autobusu (Jahodná linka č. 40 a Kavečany linka č. 29) o 02.00 hod. ráno (1.1.2010).

Upozorňujeme, že cestujúci musia mať aj na týchto linkách riadne označený cestovný lístok. Nástup do autobusu bude možný len cez predné dvere.

Trasy liniek:

1, mimoriadny spoj linky číslo 40 (nástup Jahodná 02.00 hod.) - možnosť výstupu na zastávkach: Havlíčkova, Tomášikova, Národné námestie, Mlynská Bašta s ukončením na Železničnej stanici,

2, mimoriadny spoj linky číslo 29 (nástup Kavečany ZOO 02.00 hod.) - možnosť výstupu na všetkých zastávkach linky č. 29 s ukončením na Železničnej stanici.

***

V súvislosti so zavedením mýta DPMK pripravil od januára úpravy v MHD

V súvislosti so zmenou vyhlášky č. 529/2009 účinnej od 1. 1.2010, ktorou sa vymedzujú úseky diaľnic, rýchlostných ciest a ciest I. triedy s elektronickým výberom mýta, dôjde k týmto zmenám v premávke košickej MHD:

Od 1. 1. 2010:

1, Na autobusovej linke č. 10 sa mení trasa linky v úseku medzi zastávkami „Luník VIII" a „OC Optima". Spoje premávajúce až k / od OC Optima, sa otočia v zastávke „Luník VIII" a pokračujú k OC Optima po novej trase: Jedlíkova ul. - Popradská ul. - Moldavská cesta - OC Optima a späť bez zastavovania v zastávkach na tejto trase. Odchody z konečných sa nemenia.

2, Na autobusovej linke č. 11 sa mení trasa linky v úseku medzi zastávkami „SOŠ automobilová" a „Luník IX, sídlisko". Linka v uvedenom úseku bude premávať po novej trase: Moldavská cesta - Popradská ul. - Jedlíkova ul. - Myslavská cesta - Luník IX a späť. Zároveň dochádza k zmene stanovištia zastávky „Moldavská, obchodné centrá" v smere na Luník IX, ktoré sa premiestňuje na Popradskú ul. Zastávky „ Stodolova" a „Luník VIII" vynecháva v oboch smeroch. Odchody z konečných sa nemenia.

Od 4. 1. 2010:

Na autobusovej linke č. 54 sa mení trasa linky v úseku medzi zastávkami „Železníky" a „KVP, kláštor". Linka v uvedenom úseku premáva po tejto novej trase: ... Alejová ul. – Trieda SNP – Bardejovská ul. – Jedlíkova ul. – Trieda KVP - Ulica Jána Pavla II. V obidvoch smeroch bude po novom stáť linka 54 aj zastávkach : "Gymnázium Alejová", "Spoločenský pavilón", "DP mesta Košice", "Stodolova", "Luník VIII" a "Kremnická". Mimo týchto zastávok zastavuje linka aj na všetkých pôvodných zastávkach. Menia sa však časy odchodov z konečných zastávok - bližšie info na www.dpmk.sk.

Viac info o úpravách v MHD nájdete na www.dpmk.sk.

Zdroj: DPMK