Prejsť na obsah

micro.Wilsonic prinesie do Košíc putovný európsky eko projekt

Už tento víkend zažijú Košičania zastávku turné Energy Union. Kvalitný program vyvrcholí vystúpením legendárnych Coldcut na špeciálnom vydaní akcie micro.Wilsonic, ktorý sa v metropole východu uskutoční prvýkrát. V atraktívnom prostredí Historickej radnice Coldcut podporia mladé talenty lokálnej scény. Putovnú eko kampaň Energy Union podporuje aj nezisková organizácia Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013, v rámci environmentálnej línie projektu KOŠICE INTERFACE 2013.

Energy Union predstavuje koncept inteligentnej energie a upozorňuje na problém klimatických zmien. Kladie dôraz na inteligentný životný štýl, zodpovednú politiku, obnoviteľnú energiu a revolučné zelené technológie ako na prostriedky, ktoré prispievajú k trvalo udržateľnej
budúcnosti. Kampaň v Košiciach otvorí výstava v špeciálne upravenom železničnom vozni. Po zastávkach v Nemecku, Rakúsku a Maďarsku zaparkuje vozeň Energy Union v piatok 28. augusta na košickej železničnej stanici. V čase od 16.00 do 19.00 ponúkne verejnosti výstavu s informačným panelom a interaktívnu platformu Gridio, ktorá bola v minulosti súčasťou výstav v parížskom Centre Pompidou, aj počas projektu Európske hlavné mesto kultúry v rakúskom Grazi. Gridio s výstavou bude verejnosti k dispozícii až do konca víkendu aj v OC Optima.

V sobotu vyvrcholí Energy Union na podujatí micro.Wilsonic ambicióznym vídžejským filmom britskej dvojice Coldcut. Na veľkom plátne sa bude striedať animácia s filmovými zábermi, či úryvkami televízneho vysielania. Skvelá hudobná selekcia a premyslená dramaturgia video-filmu zaplnili párty arénu aj na nedávnom budapeštianskom festivale Sziget. Wilsonic cielene podporuje lokálnu hudobnú scénu, aj preto na košickom micro.Wilsonicu Coldcut podporia domáce projekty ako Anupia, Teapot spolu s Isobutanom a Vili:am z populárnej kapely Puding pani Elvisovej. Brány Historickej radnice sa otvoria v sobotu 29. augusta už o 20.00 hodine.

ZDROJ: Jana Krajkovičová EHMK