Prejsť na obsah

Mládežnícky tábor v kempe Balatonmáriafürdo pre účastníkov z partnerských miest

Dňa 19.6.2012 odcestovalo 15 žiakov a traja pedagogickí zamestnanci základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice do mládežníckeho kempu v Maďarsku. V krásnom prostredí Balatónu strávia v termíne do 26.6.2012 v prítomnosti nových kamarátov z piatich partnerských miest týždeň plný zaujímavého programu.

Cieľom programu v mládežníckom kempe je upevnenie vzťahov a rozvoj spolupráce medzi partnerskými mestami, prehĺbenie vzťahov medzi žiakmi žijúcimi v Miškovci a našimi žiakmi.

Účastníkom bude daná možnosť navzájom spoznávať kultúru a tradície oboch národov prostredníctvom prezentácie (kostýmy, tradičný tanec, jedlo, hudba, tradície) – typické pre mesto a región odkiaľ žiaci pochádzajú.
 
Žiaci budú prezentovať minulosť i súčasnosť, úspechy jednotlivých národov. Každý deň bude venovaný jednej účastníckej krajine. 24. jún je venovaný Slovenskej republike.

Účastníkmi medzinárodného tábora sú žiaci základných škôl, pre ktorých účasť v kempe je ocenením nadania žiakov, tvorivosti a kreativity a zároveň odmena za vzornú reprezentáciu školy a mesta Košice.

Organizátorom kempu je už druhý rok mesto Miškovec.