Prejsť na obsah

Multifunkčné ihrisko - Základná škola Staničná 13, Košice

Neobyčajné dopoludnie zažili 10. 10. 2012 o 10. hodine a 10. minúte žiaci a učitelia ZŠ Staničná 13 v Košiciach, ktorých čakalo nielen jedno, ale hneď niekoľko prekvapení.

Konalo sa tu totiž slávnostné otvorenie multifunkčného športového ihriska, na ktoré sa už dlho tešili nielen učitelia, ale najmä žiaci a vôbec všetci športuchtiví nadšenci.

Podujatie sa konalo pred budovou školy, kde sa zhromaždilo vedenie školy, p. riaditeľka PaedDr. E. Pillárová a zátupkyne riaditeľky Mgr. B. Kirešová a Mgr. K. Dubeňová; pozvaní hostia, medzi ktorými nechýbali MUDr. R. Lenártová, námestníčka primátora Mesta Košice, JUDr. J. Hlinka, starosta MČ Košice - Juh; PaedDr. M. Kavečanská, vedúca referátu školstva, športu a mládeže z Odd. strategického rozvoja Magistrátu mesta Košice, ďalej hostia z KŠÚ v Košiciach v zastúpení p. MVDr. Ľ. Krajničákovou; predseda RR a člen RŠ pri ZŠ Staničná Ing. R. Levčík, predsednička Rady školy Mgr. L. Schmidtová, p. riaditeľka MŠ Palárikova 22 v Košiciach, M. Šipošová a členovia Rady rodičov: Ing. J. Godina, JUDr. A. Gharaibeh, Ing. Lívia Knapová a p. M. Vancáková.

Nechýbali tu však ani žiaci niektorých tried s učiteľmi. Všetci netrpezlivo čakali na prestrihnutie pásky, aby sa mohol začať tak dlho očakávaný, historicky prvý, basketbalový zápas školy na pôde ihriska. Úlohu rozhodcu si podelili spokojní učitelia telesnej výchovy Mgr. J. Koššuthová a Mgr. J. Martinko, pre ktorých toto ihrisko od dnešného dňa rozhodne predstavuje nenahraditeľnú „učebnú pomôcku".

Potrebu multifunkčného ihriska škola pociťovala dlhodobo, či už z dôvodu narastajúceho počtu žiakov v našej škole, ale aj kvôli skvalitňovaniu výučby telesnej výchovy. Rovnako ho budeme intenzívne využívať v rámci ŠSZČ na športové krúžky i voľnočasové aktivity v ŠKD.
To, že sa na škole oslavovalo, museli vidieť a počuť aj okoloidúci, a to nielen kvôli roztlieskanému publiku, ale aj vďaka množstvu farebných balónov, ktoré po oficiálnom otvorení ihriska zaplavili oblohu. Veľkým prekvapením pre žiakov boli aj sestry Danka a Janka Velďákové, talentované atletické dvojičky a olympioničky na letných OH 2012, ktoré sa postavili proti sebe a viedli tím chlapcov a dievčat počas zápasu. Celým podujatím ich sprevádzal a svojou prítomnosťou potešil obecenstvo aj ich tréner R. Dubovský.

Sprievodným programom podujatia boli piesne a básne prezentované žiakmi ZŠ Staničná, ale aj autogramiáda vzácnych hostí, ktorá potešila nielen detských, ale aj dospelých fanúšikov.

Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa pričinili o to, že naša škola má dnes nové multifunkčné ihrisko, predovšetkým však našim rodičom za jeho financovanie.

PaedDr. Eva Pillárová
riaditeľka škloly