Prejsť na obsah

Napriek dažďu sa neobjavili nové masívne zosuvy pôdy

Napriek vytrvalému dažďu sa v mestských častiach (MČ) Vyšné Opátske a Krásna nad Hornádom neobjavili nové masívne zosuvy pôdy. V oboch MČ prebiehajú sanačné práce na ochranu majetku obyvateľov- odstraňuje sa zosunutá zemina, aby nepoškodila ďalší nehnuteľný majetok obyvateľov a inžinierske siete. Keďže súčasný stav neohrozuje priamo majetok obyvateľov v Krásnej nad Hornádom a v MČ Vyšné Opátske, sily a prostriedky sú presunuté do MČ Dargovských hrdinov, lokalita Slivník. Z dôvodu dažďa sa sanačné práce aj tam dočasne pozastavili.
Mimoriadna situácia na území mesta Košice z dôvodu zosuvov pôdy ostáva zatiaľ v platnosti.

Meteorologická predpoveď je priaznivá, nakoľko nedochádza k náhlym a prudkým dažďom a vodné toky sú schopné prijať a odvádzať vodu. Nevznikajú problémy s tzv. vnútornými vodami (ulice , polia ), nakoľko drobné vodné toky, ako aj kanalizácia, sú schopné spadnuté množstvo vody prijať a odviesť do recipientov.
 
V meste Košice pretrváva vyhlásený 2.stupeň povodňovej aktivity, pracovníci vykonávajú hliadkovú činnosť. Počas predchádzajúcich dní sa v meste urobili protipovodňové opatrenia- prečistili sa zberné rigoly, kanálové vpusty, ako aj drobné vodné toky, čo má priaznivý vplyv na prípadné povodňové hrozby.