Prejsť na obsah

Návrhy na udelenie verejných ocenení Košického samosprávneho kraja

Oznámenie o podávaní návrhov na udelenie verejných ocenení KSK

Oznamujeme vedeckým, športovým a umeleckým inštitúciám, podnikom, obchodným spoločnostiam a právnickým osobám na území mesta Košice, že môžu zasielať svoje návrhy na udelenie ocenení „Cena Košického samosprávneho kraja" a „Cena predsedu Košického samosprávneho kraja".

Návrhy sa zasielajú v dvoch rovnopisoch na adresu:
Úrad Košického samosprávneho kraja, organizačný odbor, Nám. Maratónu mieru 1, 042 66 Košice a taktiež na e-mailovú adresu Rodova.Anna@kosice.regionet.sk najneskôr do 12.9.2008. V prípade ďalších informácií a upresnení ohľadne verejných ocenení kontaktujte Košický samosprávny kraj, organizačný odbor, telefónny kontakt 055 726 82 02.

Cena Košického samosprávneho kraja je verejným ocenením, ktoré udeľuje zastupiteľstvo KSK občanom a kolektívom za osobitný prínos pre rozvoj samosprávneho kraja, za činy statočnosti, ľudskosti a hrdinstva, za vynikajúce tvorivé činy a výsledky dosiahnuté v humanitárnej, cirkevnej, kultúrnej a umeleckej, publicistickej, verejnoprospešnej, podnikateľskej, technickej a športovej činnosti. Cena sa udeľuje najviac piatim osobnostiam, kolektívom alebo právnickým osobám na základe návrhov poslancov zastupiteľstva, poslaneckých klubov zastupiteľstva, mestských a miestnych zastupiteľstiev pôsobiacich v našom samosprávnom kraji, občianskych združení, humanitárnych, kultúrnych, cirkevných, umeleckých, vedeckých, vzdelávacích, podnikateľských a športových inštitúcií ako aj vynikajúcich osobností Košického samosprávneho kraja.

Cena predsedu Košického samosprávneho kraja je verejným ocenením, ktoré udeľuje predseda KSK za osobitný prínos pre rozvoj samosprávneho kraja, za vynikajúce výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, vzdelávacej, technickej, umeleckej, športovej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti. Predseda túto cenu udeľuje na základe vlastného uváženia s prihliadnutím na návrhy poslancov zastupiteľstva, poslaneckých klubov pri zastupiteľstve, mestských a obecných zastupiteľstiev nášho samosprávneho kraja, občianskych združení, vedeckých, športových, kultúrnych, vzdelávacích inštitúcií a tiež vynikajúcich osobností Košického samosprávneho kraja
.


/Zdroj: Organizačný referát MMK/