Prejsť na obsah

Nemeckí investori v Košiciach

Po úvodnom zvítaní s primátorom mesta Košice Ing. F. Knapíkom a vzájomnom predstavení, nasledoval krátky brífing, na ktorom primátor mesta a zástupca podnikateľov predstavili svoje zámery a snahy. „Košický región je otvorený aj menším podnikateľským skupinám, ak ponúknu aktivity, ktoré napomôžu rozvoju mesta a okolia. Dúfam, že výsledkom vašej návštevy budú konkrétne rozhodnutia, ktoré vás opätovne príjmu k návratu do nášho mesta," povedal na úvod primátor mesta. Pre väčšiu časť delegácie to bola prvá návšteva Slovenska a mnohí z nich boli veľmi milo prekvapení z prostredia a ľudí. Minoritné zastúpenie týchto podnikateľov tu chodí pravidelne a postupné zmeny mesta zaznamenávajú intenzívnejšie ako jeho obyvatelia. „Mnohí nemeckí politici majú len nejasnú predstavu o tom, čo sa tu deje. Preto sme radi, že môžeme tieto názory poopraviť," dodal jeden z nemeckých podnikateľov.
Po krátkom brífingu nasledovalo oficiálne prijatie účastníkov v Zasadacej sieni historickej radnice, kde ich F. Knapík oboznámil s históriou nášho mesta a vyjadril vrelé poďakovanie a nádej na opätovné stretnutie a rozvíjajúcu sa spoluprácu.
Časť nemeckej delegácie pochádza z malého bavorského mestečka, kde každoročne prebiehajú oslavy viažuce sa s osobou kniežaťa Františka II. Rákócziho.