Prejsť na obsah

Nové prístrešky MHD

Deväť z počtu celkovo devätnástich plánovaných prístreškov MHD na frekventovanej Triede Ludvíka Svobodu je k dnešku pripravených na odovzdanie a užívanie verejnosťou. Pri stretnutí s primátorom Františkom Knapíkom na magistráte mesta to dnes deklaroval Ing. Milan Tichý, technický riaditeľ spoločnosti EuroAWK.

„Som rád, že sa nám spoločným úsilím podarilo nájsť dlhodobý model pre zlepšenie kultúry cestovania Košičanov i návštevníkov mesta po praktickej i estetickej stránke," uviedol primátor.

Mestské zastupiteľstvo na svojom septembrovom rokovaní schválilo prenájom časti pozemkov vo vlastníctve mesta na sídlisku Dargovských hrdinov za účelom osadzovania prístreškov MHD v symbolickej hodnote 1 euro na 1 prístrešok ročne pre obdobie 15 rokov.

Spoločnosť EuroAWK bude zabezpečovať na vlastné náklady ich opravu, údržbu, čistenie i prípadné zasklenie, a to do piatich dní od ich poškodenia. Zaistí aj čistenie zvislých plôch prístreškov jedenkrát mesačne. Ako protihodnotu získala možnosť umiestniť v nich svoje reklamné zariadenia. Nové prístrešky sú konštruované v štandardných rozmeroch v dĺžke 4 až 6 metrov a šírke 1,5 m. V druhej etape realizácie po novom roku ich pribudne zvyšných desať.