Prejsť na obsah

Nový SKATE PARK

Mesto Košice pristúpilo v uplynulom období k podpore celomestskej aktivity na projekte STREET SKATE PARK v rámci Športového a zábavného centra MČ Košice – Juh na Alejovej ulici. Na základe skúseností z už prevádzkovaného skateparku na sídlisku Ťahanovce sa mesto rozhodlo takýmto spôsobom riešiť aj situáciu pred Magistrátom, kde sa skatovaniu venuje mládež, častokrát ohrozujúca nielen klientov mesta Košice, priľahlej Pošty 10, pobočky knižnice J. Bocatia, ale aj prechádzajúcich občanov smerujúcich do medicínskeho centra resp. do blízkych kostolov na omše.

V uplynulom mesiaci sa uskutočnili viaceré rokovania týkajúce sa možnosti realizácie a prevádzky SKATE PARKU v Košiciach. Oslovilo sa občianske združenie – Športový klub EAST SIDE SKATE, ktorý už má s takýmito parkami skúsenosti. Ten bude v Športovom a zábavnom centre na Alejovej zabezpečovať prevádzkovanie priestoru so skateparkom. Podľa vyjadrenia člena o.z. M. Šályho sa už teraz uvažuje o jeho rozšírení, na ktorom by sa mali podieľať najmä skatebordisti.
Do nového skateparku na Alejovej ulici je pozvaná mládež, ktorá holduje tejto športovej aktivite. V priestoroch areálu, ktorý je otvorené denne od 9.00 do 19.00 hod. sa môže spokojne venovať pohybu, ktorý nikoho neobmedzuje. Priestor pred Magistrátom nato nie je v hodne upravený a javí sa vhodnejší na realizáciu kultúrnych aktivít aké napr. v nedávnej minulosti organizovalo združenie FEMAN s využitím schodišťa ako priestoru na sedenie.

V Košiciach bol prvý skatepark otvorený na sídlisku Ťahanovce, v ktorom bol priestor určený pre kolieskové korčule a skateboardy s rozlohou 2 500 m². Skatepark postavila mestská časť sídlisko Ťahanovce za 4,2 mil. Sk. Súčasťou parku je U – rampa a špeciálne upravené povrchy.