Prejsť na obsah

Obujte si túlavé topánky

Sídlisková paráda vyvrcholí orientačným behom „Túlavé topánky" už v piatok 11. 9. 2009. Podujatie pripravilo Centrum komunitného rozvoja v spolupráci s neziskovou organizáciou Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013 a spolu s aktívnymi obyvateľmi mestskej časti Terasa. Túlavé topánky si môže „obuť" každý – stačí sa zaregistrovať na štarte medzi ulicou Obrody a Ružínskou ulicou v blízkosti Medicínskeho centra. Účastníci absolvujú aktivity na 5 stanoviskách: skok vo vreci, kvízy + rébusy + krížovky, hod granátom, „Ako prežiť v lese" a v kooperácii so Spolkom medikov mesta Košice „Zachráň sa kto môžeš". Súťažiaci sa môžu zároveň naučiť orientovať podľa buzoly a kompasu, alebo si vyskúšať poskytnutie prvej pomoci. Darček za účasť dostane každý a pre víťazov sú pripravené zaujímavé ceny.

Sídlisková paráda patrí k pilotným podujatiam v rámci projektu SPOTS a jej cieľom je zapojiť obyvateľov do života ich sídliska, spájať, mobilizovať komunitu a vytvárať podmienky pre podporu realizácie kreatívnych nápadov aktívnych obyvateľov. „Počas komunitnej práce sme vytvorili tím skvelých ľudí - SUSEDOV, ktorí aktívne tvoria a organizujú podujatia na svojom sídlisku, čo je cieľom našej snahy", povedala jedna z komunitných pracovníčok.

Stretneme sa na štarte v piatok o 15:00! Viac informácií o jednotlivých podujatiach nájdete na webstránke www.ckrkosice.sk.

Projekt SPOTS je súčasťou projektu Košice INTERFACE 2013, s ktorým Košice získali titul Európske hlavné mesto kultúry na rok 2013. Ciele projektu SPOTS sú: decentralizácia kultúry zo stredu mesta do okrajových a obytných častí, budovanie kapacít pre komunitný rozvoj, rekonštrukcia objektov výmenníkových staníc, podpora inovatívnych kreatívnych projektov, ktoré sú zamerané na komunitné a sociálne umenie, tvorba podmienok pre lepšie neformálne vzdelávanie a občiansku participáciu.



ZDROJ:
Jana Krajkovičová
EHMK 2013