Prejsť na obsah

Ochranné protiúderové komplety už využíva aj Mestská polícia Košice

Od konca decembra 2009 využíva pri svojej činnosti Mestská polícia Košice (ďalej iba MsP) novú výstrojnú súčiastku, ktorou sú ochranné protiúderové komplety. Pre tento krok sme sa rozhodli z dôvodu zvýšenia ochrany života a zdravia príslušníkov MsP, pričom ochranné protiúderové komplety sú zaradené do priameho výkonu služby", informoval zástupca náčelníka košickej mestskej polície Slavomír Pavelčák. 

Ako ďalej uviedol, protiúderový komplet je čiernej farby a pozostáva z chrániča hrudného koša a chrbta, ktorý je označený vpredu aj vzadu okrúhlym znakom MsP, chrániča ramena, nadlaktia a predlaktia, ďalej chrániča kolena, holene a členka, ochranných rukavíc. Neoddeliteľnou súčasťou protiúderového kompletu sú ochranná prilba a špeciálne stehenné púzdro na uloženie služobnej zbrane.    

Protiúderové komplety a ochranné prilby v kombinácii s pracovnou rovnošatou budú vybraní príslušníci MsP využívať pri realizácii preventívno-bezpečnostných akcií zameraných na boj proti alkoholizmu maloletých a mladistvých osôb, vandalizmus a extrémizmus, ale aj pri zabezpečovaní poriadkových opatrení počas rôznych športových a kultúrnych podujatí. O použití protiúderových kompletov a ochranných prilieb pri konkrétnej akcii alebo podujatí rozhoduje náčelník MsP, na základe vopred vypracovaného plánu poriadkových opatrení", doplnil Slavomír Pavelčák. 

Na nákup 10 ks uvedených ochranných protiúderových kompletov MsP použila finančné prostriedky vo výške 10 000 EÚR, ktoré obdržala v roku 2009 ako finančný dar od spoločnosti TEKO, a.s.


Zdroj: Mestská polícia Košice