Prejsť na obsah

Od nedele dochádza k zmenám v doprave, sprejazdnené budú niektoré úseky

Z dôvodu postupu prác na modernizácií električkovej trate v rámci diela „Stavby IKD Košice, Námestie Maratónu mieru – Staničné námestie", dôjde od nedele (19. 7. 2015) k obmedzeniu v doprave. Niektoré úseky v meste však budú sprejazdnené.

Sprejazdnené úseky

Križovatka Štúrova – Kuzmányho – Žižkova: v smere Štúrova od Námestia osloboditeľov k Steel aréne. Súčasne sa otvorí príjazd do križovatky Štúrova - Rastislavova - Moyzesova zo smeru Moyzesova s pokračovaním doprava smer Steel aréna.

Tak isto zo Štúrovej od Námestia osloboditeľov bude možné v križovatke pokračovať priamo v smere Steel aréna. Tieto úpravy organizácie dopravy by mali čiastočne uvoľniť dopravne preťažený vjazd z Kuzmányho do križovatky Štúrova - Žižkova - Kuzmányho.

Prejazd cez koľajnice pred podnikateľským centrom (vedľa budovy košických súdov) pre smer Kuzmányho - Štúrova ( Námestie osloboditeľov) bude posunutý o cca 50 m bližšie k Steel aréne. Znova bude možné odbočiť vľavo z Toryskej ulice smer Štúrova – centrum mesta.

Križovatka Kuzmányho – Poštová – Vojenská: dôjde k sprejazdneniu koľajového prejazdu Poštová v križovatke Kuzmányho - Vojenská - Poštová. Vzhľadom na pokračujúce stavebné práce v križovatke bude prejazd touto križovatkou naďalej s obmedzením, pričom severná vetva Kuzmányho bude prejazdná len v pravom dopravnom páse obojsmerne (tak ako doteraz). Nebude sa dať odbočiť vpravo z Poštovej do Kuzmányho ulice, takisto z Kuzmányho ulice v smere od Športovej haly vľavo, do Poštovej ulice. 

Obmedzenie dopravy

Križovatka Moyzesova – Hviezdoslavova: v nedeľu 19.7.2015 dôjde v organizácii dopravy v centre Košíc z dôvodu pokračujúcich stavebných prác na stavbe Integrovanej koľajovej dopravy k uzávierke koľajového prejazdu Moyzesova v križovatke Hviezdoslavova - Moyzesova. Doprava bude odklonená cez Bačíkovu a Továrenskú ulicu s ďalším pokračovaním do severných častí mesta. Ruší sa pravé odbočenie z Kuzmányho do Moyzesovej ulice. Naďalej zostáva v platnosti uzávierka Hviezdoslavovej od ulice Čsl. armády, takisto aj uzávierka Masarykovej po Komenskeho ulicu a uzávierka Komenskeho ulice od Strojárenskej po Hlavnú ulicu.

Obchádzkové trasy

Moyzesova, Bačíkova, Továrenská, Gorkého, Garbiarska, Komenského, respektíve Strojárenská,a Čsl.armády.