Prejsť na obsah

Od utorka sa z Palackého na Námestie osloboditeľov presmeruje MHD i osobná doprava

Zajtra, v utorok 19. 1. 2010 od 8.00 hod. začnú platiť dočasné zmeny v doprave v súvislosti so začiatkom výstavby polyfunkčného komplexu Aupark a verejných komunikácií - novej štvorprúdovej cesty na Námestí osloboditeľov.

Mesto Košice ako cestný správny orgán povolilo dočasnú uzávierku komunikácií na základe žiadosti spoločnosti Aupark a určilo dočasné dopravné značenie na základe projektovej dokumentácie odsúhlasenej Krajským dopravným inšpektorátom Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Košiciach, ktorý dohliada na plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky.

Prosíme motoristov i ostatnú verejnosť o trpezlivosť a toleranciu a odporúčame im v rámci možností zvážiť aj využitie alternatívnych trás.

Súčasťou dočasných zmien v doprave je aj zrušenie zákazu odbočenia z Bajzovej (v smere od autobusovej stanice) na Palackého vľavo, smerom pod železničný most na Prešovskú – Sečovskú. Doteraz mohli z Bajzovej odbočovať vľavo na Palackého len autobusy, od zajtra už budú môcť aj osobné motorové vozidlá.

Zajtra bude stav dopravy v dotknutej lokalite podrobne monitorovať zástupcovia investora stavebných prác - spoločnosti Aupark, ďalej príslušníci Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Košiciach a taktiež pracovníci cestného správneho orgánu - mesta Košice.

Viac informácií o zmenách v doprave:


Od utorka sa zmení doprava medzi Palackého a Námestím osloboditeľov -
http://www.kosice.sk/article.php?id=6863

Mgr. Jaroslav Vrábeľ
vedúci komunikačného referátu
Magistrát mesta Košice