Prejsť na obsah

Od utorka sa zmení doprava medzi Palackého a Námestím osloboditeľov

Mesto Košice ako cestný správny orgán povolilo pre spoločnosť Aupark dočasnú uzávierku komunikácií a na základe projektovej dokumentácie odsúhlasenej Krajským dopravným inšpektorátom Policajného zboru SR určilo dočasné dopravné značenie.

V súvislosti so začiatkom výstavby polyfunkčného komplexu Aupark a verejných komunikácií na Námestí osloboditeľov dôjde od utorka 19. 1. 2010 od 8.00 hod. k nasledovným dočasným zmenám v doprave:

1, Bude uzatvorená cesta v smere z Palackého na Námestie osloboditeľov (smer východ – západ) v úseku od križovatky Palackého - Jantárová – Protifašistických bojovníkov po križovatku Námestie osloboditeľov - Bottova.

Opačný smer Štúrova – Námestie osloboditeľov - Palackého (smer západ – východ) ostáva prejazdný, okrem ľavého odbočenia na Námestí osloboditeľov na Bottovu (tzv. „esíčko").

2, Pôvodná trasa MHD v smere z Palackého na Námestie osloboditeľov (východ – západ) bude na križovatke Palackého - Jantárová – Protifašistických bojovníkov odklonená vpravo na obchádzkovú trasu Palackého – Protifašistických bojovníkov – Rooseweltova - Puškinova – Senný trh – Nám. osloboditeľov.

3, Individuálna automobilová doprava v smere z Palackého na Námestie osloboditeľov sa na križovatke Palackého - Jantárová – Protifašistických bojovníkov odkloní vpravo na smer Palackého – Protifašistických bojovníkov (odtiaľ nebude možné odbočiť vľavo na Rooseweltovu, s výnimkou MHD) – Štefánikova.

Po Štefánikovej bude potom možné:

- buď pokračovať priamo ďalej na Hviezdoslavovu, Moyzesovu a Štúrovu,

- alebo na Štefánikovej pod elektrárňami (Východoslovenská energetika) bude možné odbočiť vľavo späť na Protifašistických bojovníkov. Tam v smere od Štefánikovej dôjde k zúženiu dvoch jazdných pruhov do jedného, čím vznikne samostatný pruh pre vozidlá pripájajúce sa spod elektrární - dôjde k fyzickému oddeleniu dvoch jazdných pruhov na Štefánikovej, čím sa umožní bezkolízny prejazd vozidiel v smere zo Štefánikovej na Protifašistických bojovníkov.

Uzávierky a obchádzky budú vyznačené dočasným dopravným značením odsúhlaseným dopravnou políciou.

Od utorka 19. 1. 2010 dôjde aj k nasledovným úpravám týkajúcim sa MHD:

1, Výstupná konečná zastávka linky 11 „Námestie osloboditeľov" sa premiestni zo Štúrovej na Fejovu ulicu. Nástupná zastávka „Námestie osloboditeľov" sa nemení.

2, Linky, ktoré premávajú smerom z Palackého, resp. Jantárovej ulice na Námestie osloboditeľov, budú jazdiť po obchádzkovej trase cez ulicu Protifašistických bojovníkov, Rooseweltovu a Puškinovu ulicu.

Prikladáme aj grafické zobrazenie zmien v doprave - v prílohách vpravo hore:
Zmeny v doprave medzi Palackého a Námestím osloboditeľov
Zmena v doprave na Štefánikovej