Prejsť na obsah

Odkopnime predsudky - futbal spája

Pod záštitou primátora mesta Košice Františka Knapíka a záštitou starostu mestskej časti Košice – Juh Jaroslava Hlinku zorganizovala Arcidiecézna charita Košice 13. októbra 2009 v telocvični SPŠ Hutníckej na Alejovej ulici 2. ročník charitatívneho futbalového turnaja "Odkopnime predsudky - futbal spája."

Mesto Košice prispelo na organizáciu podujatia zakúpením ošatenia a tenisiek, ktoré boli bezdomovcom odovzdané ako súčasť prekvapenia pred začiatkom turnaja. Celkovo sa v súboji o víťazstvo pred zaplnenou tribúnou stretlo 8 mužstiev zložených zo 7 hráčov. Turnaja sa zúčastnili klienti Charitného domu sv. Alžbety na Bosákovej ulici, útulku Emauzy na Fialkovej ulici v Košiciach, Rómskeho komunitného centra v Lipanoch a Stropkove, chlapci z Detského domova z Nižnej Kamenice, ale aj študenti SPŠ Hutníckej a Gymnázia na Alejovej ulici a bývalí košickí prvoligoví futbalisti „Internacionáli".

Víťazom turnaja sa stali chlapci z Rómskeho komunitného centra v Stropkove, druhé miesto obsadili Internacionáli. Bronzovú medailu si vybojovali študenti z Gymnázia Alejová 1. Titul najlepší hráč získal Vladimír Fedák. Najlepším strelcom sa stal Miroslav Golenya a najlepším gólmanom Stanislav Fedák. Víťazi turnaja, v ktorom si všetci boli rovní, si okrem pohára za prvé miesto odniesli domov aj putovný pohár Arcidiecéznej charity. Súčasťou turnaja bola aj verejná zbierka, ktorá sa v uliciach mesta Košice konala od 5. októbra 2009. Výťažok zbierky a výťažok z celého podujatia poputuje na pomoc bezdomovcom z Košíc a klientom Krízového centra na organizovanie spoločenských podujatí.