Prejsť na obsah

Odovzdali ocenenia Športová osobnosť Košíc 2009

Historicky prvý ročník ankety, ktorej cieľom je zviditeľniť športové osobnosti žijúce v našom meste, sa uzavrel slávnostným odovzdaním ocenení víťazom ankety v jednotlivých kategóriách, v sobotu večer 30. januára 2010 v priestoroch hotela Double Tree by Hilton. Anketu usporiadala košická spoločnosť Progress Promotion.

Primátor mesta Košice František Knapík v rámci programu odovzdal ocenenie desiatim nominovaným športovcom v Hlavnej kategórii ankety a Cenu mesta. Čestným hosťom podujatia bol olympijský víťaz Jozef Pribilinec, ocenenia v ďalších kategóriách odovzdali Branislav Koniar, riaditeľ spoločnosti Progress Promotion Košice a organizátor ŠOK a predstavitelia spoločnosti Izolex Bau, Dexia Banka a Partners Group Slovensko. Súčasťou programu bol aj Ples košických športovcov.

Asolúnou víťazkou ŠOK 2009 sa stala úspešná atlétka Dana Velďáková. Jej meno ako prvé zdobí veľkú putovnú plastiku ŠOK–u. Rovnaké plastiky v polovičnej veľkosti si domov odniesli všetci nominovaní v hlavnej kategórii a v kategóriách Legenda a Nádej. Mesto Kosice sa rozhodlo odovzdat na pôde tohto podujatia i svoje ocenenia pre najlepšieho hendikepovaného športovca, ocenenie získala Anka Oroszová a pre najúspešnejší športový kolektív, ktorým sa stal HC Košice.

Laureáti ankety Športová osobnosť roka 2009:

Hlavná kategória:
● Velďáková Dana (atletika)
● Novák Ján (futbal)
● Kledrowetz Juraj (ľadový hokej)
● Hricková Katarína (basketbal)
● Bačo Karol (vodné pólo)
● Pollák Patrik (windsurfing)
● Gumán Viktor (vzpieranie)
● Kozár Peter (futsal)
● Kočiš Igor (kulturistika)
● Lindvai Slavomír (atletika)

kategória Legenda:
● Seman Stanislav (futbal)
● Selvek Ján (ľadový hokej)
● Berenhaut Róbert (športová žurnalistika)

kategória Nádej:
● Hegyes Dominik (kick box)
● Tatarčík Radoslav (vzpieranie)
● Šušnyák Miroslav (plávanie ZP)

Cena mesta:
● Anna Oroszová – cena pre najlepšieho hendikepovaného športovca
● HC Košice – cena pre najlepší športový kolektív



zdroj: Progress promotion Košice