Prejsť na obsah

Odporúčania pre vodičov po začatí prác na kruhovom objazde na Moldavskej

Z dôvodu uzavretia okružnej križovatky Moldavská – Trieda SNP – Alejová musia vodiči využívať náhradné trasy, pretože prejazdnými cez stavenisko sú v jednom pruhu iba smery z Triedy SNP doprava na Moldavskú, smer OC Optima a z Moldavskej od Optimy doprava, smer Alejová. Vjazd do okružnej križovatky a prejazd ňou je úplne zrušený zo smeru Moldavská od centra a z Alejovej od Železníkov.

Dopravný expert Ing. Pavel Titl odporúča vodičom zo smeru od Rožňavy v smere do centra mesta použiť náhradnú trasu s odbočením doprava v mimoúrovňovej križovatke Červený rak (pod Optimou) s prejazdom rýchlostného obchvatu po križovatku VSS, na ktorej môžu odbočiť doľava a pokračovať po Južnej triede v smere do centra mesta. 

Zo smeru Alejová je niekoľko možností v smere jazdy na Terasu. Optimálne je odbočiť na križovatke Alejová – Gemerská k OC Cassovia a po ulici Pri prachárni okolo Nay a Merkury Market prejsť na rýchlostný obchvat Červený rak, s pokračovaním cez mimoúrovňovú križovatku Červený rak rovno po Myslavskej ceste a po Triede KVP na most Moskovská, ďalej na Toryskú ulicu v smere na Magistrát mesta Košice.

Zo smeru od centra mesta (Štúrova, Steel aréna) pre smer Rožňava (U. S. Steel a letisko) vedie optimálna trasa po Toryskej a Moskovskej až na Sídlisko KVP, s pokračovaním po Triede KVP okolo Luníka IX ku križovatke Červený rak (pod Optimou), s možnosťou pokračovať rovno po rýchlostnom obchvate v smere na križovatku VSS, resp. respektíve s ďalšou možnosťou odbočiť doprava smer Rožňava.

Vzhľadom na skutočnosť, že uzavretie okružnej križovatky, ktorou denne prechádza vyše 70 tisíc motorových vozidiel, znamená zníženie plynulosti dopravy v širšom okolí, najmä v uzle Moldavská – Popradská (Hornbach, OBI, Kaufland), ktorou sú trasované obchádzkové trasy autobusov MHD a prímestskej autobusovej dopravy, odporúča Ing. Titl vodičom motorových vozidiel sa tomuto dopravnému uzlu vyhnúť a využiť vyššie uvedené obchádzkové trasy.