Prejsť na obsah

Opatrenia na zabezpečenie vyučovania na ZŠ Park Angelinum

V súvislosti s prebiehajúcou rekonštrukciou Základnej školy, Park Angelinum 8 v Košiciach, prijalo vedenie školy opatrenia na zabezpečenie vyučovania po otvorení školského roka 2010/2011.
Rekonštrukcia školy sa uskutočňuje prostredníctvom finančných prostriedkov získaných z Regionálneho operačného programu, Prioritná os:1 Infraštruktúra vzdelávania, Opatrenie: 1.1 Infraštruktúra vzdelávania. „Finančné prostriedky sú využité na rekonštrukciu budovy ZŠ a na skvalitnenie a modernizáciu výchovno-vzdelávacieho procesu. Počas prázdnin v škole prebiehala výmena okien, zateplenie fasády, prebieha kompletná rekonštrukcia elektroinštalácie, výmena svietidiel a iné, " uviedla Helena Jeníková, vedúca oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice.
Práce na rekonštrukcii prebiehajú veľmi intenzívne, finišuje sa na prácach s mokrým procesom – liatie podláh a dokončuje sa rekonštrukcia elektrických rozvodov.
V súvislosti s otvorením školského roka 2010 bolo nevyhnutné prijať opatrenia a nastaviť práce tak, aby neboli ohrození žiaci a zamestnanci školy.
Dňa 2.9.2010 sa na školskom dvore uskutoční slávnostné otvorenie školského roka 2010/2011, v rámci ktorého žiaci a rodičia dostanú informácie o organizácii vyučovania v ďalších dňoch. Z dôvodu, že hlavné práce v rámci rekonštrukcie budú ukončené do 10. septembra 2010, vedenie školy muselo v rámci zabezpečenia bezpečnosti žiakov a zamestnancov prijať opatrenia v súvislosti s prevádzkou školy:
V dňoch 3. – 10. septembra 2010 bude prevádzka zabezpečená pre žiakov 1.-4. ročníka v čase od 6,30 – 16,00 hod. Pre žiakov 5.-9. ročníka bude poskytnuté voľno v zmysle platnej legislatívy. Zamestnanci školy budú plniť svoje pracovné povinnosti v škole.
Od 13.9.2010 bude prebiehať vyučovanie podľa rozvrhu hodín. V prípade pokračujúcej rekonštrukcie a nepredvídaných udalostí súvisiacich s rekonštrukčnými prácami bude vedenie školy riešiť situáciu dvojzmennou prevádzkou.