Prejsť na obsah

Pätnásť rokov Karpatskej nadácie a medzinárodná konferencia

V dňoch 11.-13. októbra 2010 v hoteli DoubleTree by Hilton v Košiciach organizuje Karpatská nadácia konferenciu pod názvom INVESTÍCIE DO ROZVOJA KOMUNITY: Ako využiť skúsenosti z minulosti pre budúce príležitosti.
Súčasťou programu je seminár o príkladoch cezhraničnej spolupráce, panelové diskusie, ktoré analyzujú rozvoj regiónu východného Slovenska za posledných pätnásť rokov a návšteva projektov, ktoré nadácia podporila. Cieľom je prezentovať dopad poskytnutej finančnej pomoci pre rozvoj občianskej spoločnosti a prínos mimovládnych neziskových organizácií.
Konferencia je realizovaná v spolupráci s domácimi i zahraničnými odborníkmi a koná sa pod záštitou primátora mesta Košice. František Knapík v slávnostnom príhovore okrem iného pozitívne ohodnotil aktívne roky práce Karpatskej nadácie so slovami: „Keď sa obzrieme naspäť, vidíme, že tých pätnásť rokov bolo úspešným obdobím. V karpatskom oblúku sa podarilo zachovať dedičstvo, ktoré by sa inak stratilo. Želám Vám, aby symbolika tohto oblúka, ktorý vytvára most, bola pre Vás motiváciou pre udržanie trendu rozvoja nášho regiónu aj do budúcnosti. "

Karpatská nadácia od roku 1995 poskytuje finančnú podporu, vzdelávanie a poradenstvo pre aktívnych ľudí a neziskové organizácie, ktorých záujmom je podieľať sa na rozvoji regiónu východného Slovenska. O spoluprácu s mestom Košice má záujem i v rámci projektu Európske hlavné mesto kultúry.
Súvisiace informácie: http://www.karpatskanadacia.sk/cfsk/web/sk/index.jsp?id=48