Prejsť na obsah

PODPORA ORGANIZÁCIÍ PÔSOBIACICH NA EURÓPSKEJ ÚROVNI V OBLASTI KULTÚRY

Program prispieva k využívaniu spoločného kultúrneho priestoru Európanmi cez rozvoj kultúrnej spolupráce medzi zúčastnenými štátmi, s cieľom podporiť rozvoj európskeho občianstva prostredníctvom nadnárodnej mobility osôb pracujúcich v sektore kultúry, nadnárodného pohybu umeleckých a kultúrnych diel a produktov a prostredníctvom medzikultúrneho dialógu.



Rozpočtové prostriedky

Celkový pridelený rozpočet v rámci tejto výzvy na predkladanie návrhov by mal dosiahnuť 4,8 milióna EUR.


Kritériá spôsobilosti

Organizácie, ktoré predkladajú návrh, musia ponúkať skutočný európsky rozmer. Z tohto pohľadu musia vykonávať aktivity na európskej úrovni, a to buď samy, alebo vo forme rôznych koordinovaných združení a ich štruktúra (zapísaní členovia) a aktivity sa musia uskutočňovať s celoeurópskou pôsobnosťou, alebo musia pokrývať najmenej sedem krajín zúčastnených na programe.
Oprávnenými kandidátmi sú neziskové organizácie s právnym štatútom, existujúce najmenej dva roky, ktoré sledujú ciele všeobecného európskeho záujmu v oblasti kultúry, alebo ciele, ktoré sú súčasťou aktivít Európskej únie v tejto oblasti. Tieto organizácie musia mať sídlo v jednej z krajín, ktoré sa zúčastňujú programu.


Termín na podávanie žiadostí je 22. december 2006


Bližšie informácie môžte nájsť na : www.europa.sk

Podrobné informácie k tejto výzve na predkladanie návrhov sú k dispozícii na internetových stránkach Európskej komisie a Výkonnej agentúry pre vzdelávanie, audiovizuálny sektor a kultúru. Žiadosť
a všetky súvisiace tlačivá sú k dispozícii na internetovej stránke Výkonnej agentúry pre vzdelávanie, audiovizuálny sektor a kultúru.

Európska komisia:
http://ec.europa.eu/culture/eac/index_fr.html
Výkonná agentúra pre vzdelávanie, audiovizuálny sektor a kultúru:
http://eacea.cec.eu.int/static/index.htm