Prejsť na obsah

Posledné mimoriadne Mestské zastupiteľstvo malo bohatý program

Schválených bolo 20 bodov programu. Medzi najočakávanejšie patril návrh 4. úpravy rozpočtu mesta Košice na rok 2006, ktorý vychádzal z reálnej potreby mesta. S niekoľkými pozmeňovacími návrhmi bol schválený. Taktiež bolo schválených viacero všeobecno záväzných nariadení mesta Košice.
Schválený bol aj negatívny postoj nášho mesta k návrhu na určenie dobývacieho priestoru na ťažbu uránu v lokalite Jahodná – Kurišková, na základe ktorého mesto pripraví písomné stanovisko k rozsahu hodnotenia návrhu na určenie dobývacieho priestoru pre Ministerstvo životného prostredia. Toto stanovisko bude jedno z mnohých, z ktorého bude Ministerstvo pri svojom rozhodovaní o spustení ťažby na Jahodnej vychádzať. Ako predposledný bod MZ schválilo návrh na portrétovanie súčasného primátora mesta Košice Ing. F. Knapíka podľa stáročných zvyklostí, keďže sa končí jeho volebné obdobie. Portrét bude umiestnený v galérii primátorov v zasadačke Mestskej rady historickej radnice.
Na záver rokovania Mestského zastupiteľstva primátor mesta predniesol hodnotiacu správu, v ktorej bilancoval prácu úradu za posledné volebné obdobie 2002-2006.
Mestské zastupiteľstvo bolo ukončené poďakovaním a osobnou rozlúčkou primátora s každou poslankyňou a poslancom.