Prejsť na obsah

Predĺženie širokorozchodnej železničnej trate na území Slovenska s prepojením na územie Rakúska

M E S T O K O Š I C E

O Z N Á M E N I E

Košice, 03.12.2018 MK/A/2018/23051


Mesto Košice oznamuje občanom, že dňa 30.11.2018 mu bol ako dotknutej obci doručený zámer činnosti:


„Predĺženie širokorozchodnej železničnej trate na území Slovenska s prepojením na územie Rakúska“ okres Košice II, k.ú. Šaca

Navrhovateľ – spol. Breitspur Planungsgesellschaft mbH, Opernring0 9/6, A – 1010 Viedeň, Rakúsko, predložil Ministerstvu životného prostredia SR, podľa § 22 zákona NR SR č. 24/2006 Z.z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zámer navrhovanej činnosti.

Zámer je pre verejnosť k dispozícii k nahliadnutiu v budove Magistrátu mesta Košice v kancelárii C-313 (referát životného prostredia a energetiky) na 3. poschodí každý pracovný deň v čase od 8.00 do 15.00 hod. najmenej po dobu 21 dní od zverejnenia informácie o jeho doručení, t.j. najmenej do 24.12.2018.

Verejnosť môže doručiť svoje písomné stanovisko k zámeru na adresu: Ministerstvo životného prostredia SR, Odbor posudzovania vplyvov na životné prostredie, Námestie Ľ. Štúra 1, 812 35 Bratislava, najneskôr do 21 dní od doby, kedy bola týmto o zámere informovaná. Písomné stanovisko sa považuje za doručené, aj keď je doručené v stanovenej lehote prostredníctvom dotknutej obce.

Informovanie verejnosti je prezentované uverejnením oznámenia na úradnej tabuli mesta Košice a zverejnením oznamu na webovom sídle mesta Košice www.kosice.sk ako aj zverejnením zámeru na webovom sídle MŽP SR: http://www.enviroportal.sk

Ing. Mária Kottferová

vedúci referátu životného prostredia

a energetiky