Prejsť na obsah

Prehľad zrealizovaných preventívnych aktivít MsP Košice v roku 2010.

Obvodný úrad Košice, ktorý je obvodným úradom v sídle kraja, má zákonom o prevencii kriminality a inej protispoločenskej činnosti zverenú úlohu krajského koordinátora prevencie v územnej pôsobnosti Košického kraja. Prednosta obvodného úradu pre plnenie tejto úlohy zriaďuje svoj poradný orgán — krajskú komisiu pre prevenciu protispoločenských javov, kde sú zastúpení predstavitelia inštitúcií, ktoré vstupujú do procesu prevencie kriminality, odborníci a zástupcovia významných oblastí spoločenského života v kraji, ktoré výraznou mierou ovplyvňujú tento proces.
Poslaním komisie je:

  • analyzovať príčiny kriminality a inej protispoločenskej činnosti v regióne
  • navrhovať opatrenia na eliminovanie týchto príčin a mobilizáciu aktivít prevencie.
Komisia ovplyvňuje tvorbu stratégie prevencie kriminality na podmienky kraja, hodnotí jej plnenie a odporúča alokáciu každoročných dotácií štátneho rozpočtu na financovanie projektov prevencie.
Náčelník Msp bol nominovaný ako člen Krajskej komisie pre prevenciu protispoločenských javov pri Obvodnom úrade Košice pre rok 2011. Na základe požiadavky Obvodného úradu Košice boli predložené podklady pre vypracovanie „Hodnotiacej správy o plnení úloh vyplývajúcich zo Stratégie prevencie kriminality za rok 2010."

Zdroj: Mestská polícia Košice