Prejsť na obsah

Primátor ocenil päťnásobnú víťazku MMM

V predvečer 87. ročníka Medzinárodného maratónu mieru prijal primátor mesta František Knapík v priestoroch Historickej radnice jeho účastníkov a organizátorov. Hosťami boli zahraničné delegácie vrátane kenských a etiópskych bežcov, najúspešnejších na podujatí predovšetkým v poslednom desaťročí.

Súčasťou stretnutia bolo odovzdanie Plakety primátora mesta Košice pani Christe Vahlensieckovej, víťazke podujatia v rokoch 1981, 1984, 1986, 1987 a 1988, čo sa nepodarilo v histórii košického maratónu dosiahnuť nikomu inému. Významne sa tiež zaslúžila o partnerstvo Košíc s nemeckým mestom Wuppertal.

Tohtoročný Medzinárodný maratónu mieru v Košiciach sa spája aj s jubileom bronzového bežca na Námestí Maratónu mieru. Socha „Posol víťazstva" má práve 50 rokov. Zvláštna pozornosť sa k nej obrátila v sobotu večer, kedy sa Košice vďaka titulu Európske hlavné mesto kultúry 2013 stali po prvý krát súčasťou renomovaného európskeho projektu „Biela noc - Nuit Blanche". Noc svetla a zvuku odštartovala na Námestí Maratónu mieru, kde primátor Košíc František Knapík spolu s prezidetom Maratónskeho Klubu Košice Štefanom Daňom a hosťami zapálili maratónsky oheň.

Projekt Biela noc:
http://www.kosice2013.sk/sk/clanok/slovensko-zazije-prvu-bielu-noc