Prejsť na obsah

Primátor sa stal krstným otcom mláďaťa leoparda

Trojica mláďat leoparda perzského, ktoré sa narodili v ZOO Dvůr Králové v Čechách, má česko-slovenských krstných rodičov. Sú nimi speváčka Helena Vondráčková a primátor mesta Košice František Knapík. Dvaja samčekovia a jedna samička sa narodili 13. júna 2010 desaťročnej mame Deine. Helena Vondráčková pokrstila jedného „chlapca" menom Sergi (láska), jej malá susedka Anička vybrala pre druhé mláďa meno Nasim (čestný). Kmotry zaželali mláďatkám slniečko, zdravie, silu a ďalších súrodencov. Leopardiu „slečnu" pokrstil primátor Knapík menom Daria (bohatá). „Želám jej fešáka v dospelosti a veľa potomkov," – povedal krstný otec. Na potvrdenie rodinného „zväzku" stihla Daria krstnému otcovi označkovať košeľu – všimla si to Eva Řehořová z Dvůrkrálovskej ZOO.

„Takmer trojkilovým mláďatám sme ostrihali pazúriky, učesali ich a uviedli ako budúce ozdoby zoologickej záhrady," - uviedla ošetrovateľka Jana Králová. Pre návštevníkov ZOO, ktorí sledovali krst, to bola prvá šanca vidieť malé leopardy na vlastné oči. „Všetky mládaťa dobre prospievajú, zatiaľ pijú materské mlieko. Leopard nie je domáce zviera, príďte za nimi do našej ZOO," – pozvala budúcich návštevníkov riaditeľka ZOO Dana Holečková.

Primátor mesta Košice František Knapík bol v Zoologickej záhrade v Dvůr Králove v Českej republike na pozvanie riaditeľky tamojšej ZOO Dany Holečkovej. Išlo o pracovnú cestu zameranú na oboznámenie sa s organizačným, odborným a technickým zázemím tejto zoologickej záhrady, ktorej zamestnancom je aj budúci riaditeľ ZOO v Košiciach.

Viac informácií na : www.zoodvurkralove.cz