Prejsť na obsah

Projekt ROCER podporuje rozvoj cestovného ruchu

Projekt „Podpora rozvoja cestovného ruchu v regióne prostredníctvom cezhraničnej spolupráce"- ROCER má za cieľ zvýšiť informovanosť verejnosti o meste Košice a meste Miškovec a tým podporiť rozvoj cestovného ruchu. Projekt je cezhraničným projektom v spolupráci s partnerským mestom Miškovec, pričom niektoré aktivity projektu sú spoločné a slúžia na informovanosť občanov obidvoch miest o vzájomnej informovanosti o druhom partnerskom meste. Mesto Košice je lead partnerom projektu.

Mesto Košice v súvislosti s týmto projektom vyhlásilo v polovici mesiaca júl súťaž na dodávateľa elektronického informačného systému a graficko-zvukových informačných panelov. „Elektronický informačný systém sa bude inštalovať za účelom sprístupnenia informácií o pozoruhodnostiach mesta Košice, slúžiť bude pre občanov a návštevníkov mesta Košice. Systém bude vydávať hovorené slovo v slovenskom, maďarskom a anglickom jazyku k príslušnej pamiatke, ktoré si daný občan, návštevník zvolí formou klávesnice," uviedla projektová manažérka Terézia Vysocká z Magistrátu mesta Košice.

Okrem informačných panelov mesto zrealizovalo a bude realizovať nasledovné aktivity v rámci projektu:
- jazyková mutácia webovej stránky mesta Košice v anglickom a maďarskom jazyku
- sprístupnenie webovej stránky mesta Košice pre slabozrakých užívateľov
- poskytnutie ďalšej doplnkovej služby pre turistov mesta Košice - elektronický sprievodca pre turistov. Zvukový záznam bude v jazykových mutáciách angličtina, slovenčina, maďarčina. Bonusom je zakomponovanie znakovej reči pre sluchovo postihnutých návštevníkov mesta Košice
- vytvorenie propagačno– informačného materiálu, pozvánka do mesta Košice v 4 jazykových mutáciách
- mapa mesta Košice a mesta Miškovec
- propagačný materiál mesta Košice – publikácia zachytávajúca historické centrum mesta Košice a mesta Miškovec v 4 jazykových mutáciách
- CD vizitka, virtuálna prehliadka mesta Košice
- DVD film o meste Košice a meste Miškovec
- ďalšie aktivity, ktoré realizuje cezhraničný partner za účelom rozvoja cestovného ruchu.

Projekt je financovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja (85%), príspevku zo štátneho rozpočtu (10%) v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Maďarská republika – Slovenská republika, s 5% spolufinancovaním mesta Košice. Schválené nenávratné finančné prostriedky pre mesto Košice sú 194 549 Eur, päť percentné spolufinancovanie mesta Košice je vo výške 9 727,45 EUR.
Celkový rozpočet projektu pre oboch partnerov mesto Košice a mesto Miškovec je 275 321 EUR.
Termín ukončenia projektu je 31.10.2010.

zdroj: oddelenie strategického rozvoja MMK