Prejsť na obsah

Prvé rokovanie Mestskej rady

V podstatne okresanom počte dvanástich členov Mestskej rady začalo rokovanie, ktorého program z väčšej časti tvorili odpredaje nehnuteľností a kúpy pozemkov. Primátor, traja námestníci, predseda Rady starostov a siedmi poslanci hneď v úvode schválili zmenu rokovacieho poriadku Mestskej rady, podľa ktorej sa ich počet mení na desať (bez primátora a predsedu Rady starostov). Účelom tejto zmeny rokovacieho poriadku bolo zosúladenie počtu členov a zloženia tohto orgánu so zákonom o meste Košice po jeho ostatnej novelizácii, vykonanej zákonom č. 222/2006 Z. z., ktorá nadobudla účinnosť vykonaním volieb do orgánov samosprávy v decembri 2006. Po tomto schválení nasledoval návrh MČ Košice - Myslava o pomenovaní nových ulíc „Ku hájovni" a „ Vrchná", ktoré vznikli v dôsledku výstavby rodinných domov v uvedenej MČ. MČ Košice – Juh ako ďalšia v poradí predložila svoj návrh erbu a vlajky.
Mesto Košice na základe spracovanej dokumentácie realizuje stavbu „Cyklistický chodník Čermeľská cesta III. etapa". Pri tejto realizácii budú dotknuté pozemky, ktoré nie sú vo vlastníctve mesta. Mestská rada preto odporučila MZ schváliť materiál o odkúpení pozemkov pre dokončenie tohto cyklistického chodníka. Ďalšie kúpy pozemkov pre mesto Košice sa týkali častí mesta, ktoré budú zakomponované do rozširovania verejných komunikácií a križovatiek. Nasledujúce body programu zamestnali členov Mestskej rady hlasovaním o odpredajoch nebytových priestorov, pozemkov a iných nehnuteľností.
V rôznom najviac zarezonovala otázka rozpočtu. Podľa rozpočtových pravidiel sa prvý krát rozpočet pripravuje na nasledujúce tri roky (2007-2009). Návrh rozpočtu na tento rok 2007 je približne 2,5 mld. Sk. Mestská rada v krátkosti zhodnotila úverové zaťaženie mesta a najväčšie výdavky, ktoré má mesto voči spoločnostiam zabezpečujúcim rôzne služby.