Prejsť na obsah

Prvý Košičan roku 2006 je Adamko Matyás, má už špeciálny pas

Námestník primátora poverený zastupovaním primátora mesta František Knapík navštívil v utorok 3. januára 2006 prvého Košičana, ktorý prišiel na svet päť minút po polnoci. Adamko Matyás sa narodil v 1. súkromnej nemocnici v Košiciach – Šaci. Jeho rodičmi sú Kristína a Csaba Matyásovci, okrem chlapčeka majú päťročnú dcérku. „Som veľmi šťastná. Máme už dievčatko a túžili sme po chlapcovi. Sandra sa na bračeka veľmi teší. Už sa ho nevie dočkať. Budem s ním doma ako dlho sa len bude dať,“ priznala Kristína Matyásová. „Môjmu synovi, ale aj všetkým ostatným deťom, chcem nielen na začiatku ich životov zaželať zdravie.“

Malý Adamko dostal desaťtisícový finančný dar z reprezentačného fondu primátora, knihu a špeciálny mestský pas. Šťastnej mamičke okrem kytice kvetov poverený primátor Košíc František Knapík odovzdal aj prianie zdravia a šťastia pre celú rodinu. „Nech je dobrým Košičanom, ale nech robí v prvom rade radosť celej vašej rodine,“ dodal František Knapík.

Primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia 1. súkromnej nemocnice Košice – Šaca Dušan Frič informoval o bezproblémovom prirodzenom pôrode, pri ktorom prišiel na svet 52 cm dlhý a 3650 gramov vážiaci Adamko. Popri ňom sa však do polnoci narodilo ďalších šesť detí, takže silvester bol v pôrodnici poriadne rušný. „Našu nemocnicu si vyberá stále viac žien. V minulosti sme mávali okolo 800 pôrodov ročne, v súčasnosti je ich už viac ako 1550. Vďaka tomu sme sa zaradili medzi tri slovenské pracoviská s najvyšším počtom pôrodov. Ale prím držíme aj v iných druhoch zákrokov,“ informoval riaditeľ nemocnice Juraj Vančík, od ktorého dostala mamička a prvý Košičan roku 2006 bezplatne nadštandardnú izbu.