Prejsť na obsah

Rakúski novinári na prehliadke mesta

V stredu 21. novembra pricestovali do Košíc rakúski novinári na krátky „presstrip“. Po prezentácii na letisku, kde im boli poskytnuté všetky dôležité informácie ohľadom letiska (napr. hodnotenie prevádzkových výkonov, ktoré sú veľmi uspokojivé, informácie o nových linkách, hodnotenie plnenia investičného plánu, rozšírenie vybavovacej plochy pre lietadlá, nakúp strojov a zariadení dôležitých pre handling, bezpečnosť, zimnú prevádzku) ich v priestoroch historickej radnice prijal námestník primátora Jozef Filipko.

Košické letisko v posledných mesiacoch rozšírilo počty letov a destinácie, do ktorých lieta. „Táto návšteva má napomôcť lepšej propagácii nášho letiska, mesta a regiónu u našich rakúskych susedov,“ povedala zastupujúca výkonná riaditeľka letiska Marta Horváthová. Podľa M. Horváthovej ročné výročie privatizácie letiska prináša zatiaľ len pozitívny vývoj. K jeho zlepšovaniu by mala napomôcť aj propagácia v rakúskych médiách, lákajúca turistov na dovolenku v Košiciach a okolí. „V rozvoji Letiska Košice sme veľmi optimistickí a v roku 2010 očakávame prekročenie miliónovej hranice v počte prepravených pasažierov za rok“, vyjadril presvedčenie Herbert Kaufmann, člen správnej rady viedenského letiska. H. Kaufamnn ďalej ocenil spoluprácu s mestom a poďakoval námestníkovi za doterajšiu podporu.

Mestu Košice podľa námestníka J. Filipka na rozvoji letiska veľmi záleží. „Očakávame vytvorenie určitej koncepcie vzájomnej spolupráce, ktorá by bola orientovaná na obyvateľov mesta. V pláne je integrovaná doprava spájajúca časti mesta a letisko prostredníctvom električkovej dopravy“, povedal námestník a dodal, že všetko je otázkou možností financovania, ktoré by sa mali v najbližších rokoch vyjasniť.