Prejsť na obsah

Rekordný počet bežcov na trati

Presne 437 športovcov, študentov i manažérov zapojilo sa do aktivít piatkového VSE CITY RUN, aby prostredníctvom behu na páse alebo priamo v uliciach mesta vyjadrili svoju ochotu pomôcť postihnutým deťom. Mesto Košice reprezentoval na trati primátor mesta F. Knapík, jeho námestník M. Vargovčák a zástupcovia Mestskej polície.

Okrem výbornej atmosféry, spontánnych reakcií zúčastnených i prizerajúcich sa, uzavrela sa po 10 hodinách finančná zbierka všetkých zúčastnených bežcov pre školu na Opatovskej ceste na sume 136.500 Sk. Šek prevzala z rúk generálneho riaditeľa VSE Norberta Schürmana a šéfa organizátorov Branislava Koniara Dr. Mária Čabalová, riaditeľka školy na Opatovskej ceste.

„Zdá sa, že zámer organizátorov upozorniť najmä mládež na potrebu starať a zaujímať sa i o osudy iných sa vydaril. Bolo cítiť, že študenti to pochopili. Ak nemôžu prispieť svojim kamarátom sami z vlastného vrecka, môžu tak urobiť sprostredkovane svojou aktívnou účasťou, ktorou sa každý z nich zaslúžil o konkrétnu sumu," doplnil B. Koniar.

Zdravotne a mentálne postihnutí žiaci a študenti z Opatovskej použijú dar na projekty spojené s cezhraničnou spoluprácou so školami podobného zamerania.