Prejsť na obsah

Rezidenčné domy v Krásnej

Viac ako osemhektárové územie s komplexnou infraštruktúrou na výstavbu približne 90 rodinných domov predstavuje developerský projekt, ktorý v spolupráci s košickou Mestskou časťou (MČ) Krásna nad Hornádom a mestom Košice realizuje košická spoločnosť LF Development Krásna.
Celková investícia do prípravy stavebných pozemkov presiahne 80 miliónov korún, informoval včera na tlačovej konferencii starosta MČ Marek Kažimír a námestník košického primátora Mikuláš Čečko. Ako uviedli, lokalita v juhovýchodnej časti mesta patrí pre tento typ výstavby medzi najkrajšie v Košiciach, pričom spĺňa kritériá na moderné bývanie v ekologicky čistom prostredí. Projekt je finančne krytý len zdrojmi investora bez akéhokoľvek vonkajšieho financovania.
V týchto dňoch ukončili na území plošný archeologický prieskum a začali stavebné prace na infraštruktúre. Prví záujemcovia začnú stavať rodinné domy v tzv. rezidenčnej štvrti Na hore už v auguste. "Rozsahom a náročnosťou ide o jeden z najväčších projektov tohto typu v Košiciach," uviedol konateľ LF Development Krásna Igor Labaj. Spoločnosť pripraví v ďalších dvoch rokoch v MČ Krásna celkove 120 stavebných pozemkov. Vybudujú k nim aj novú prístupovú cestu, čím sa vytvorí komunikačný koridor napojený na štátnu cestu Krásna - Košická Polianka.
Vzhľadom na dobré skúsenosti s investorom LF Development perspektívne pripravuje košická MČ Krásna rozšírenie územia o ďalšie plochy, na ktorých bude možné postaviť približne 500 rodinných domov, uviedol starosta Kažimír. Developeri sú pripravení investovať do územia vyše 500 miliónov korún. Výstavba prinesie pozitívne zmeny aj pre doterajších obyvateľov MČ Krásna, najmä v oblasti služieb.

Zdroj: TASR