Prejsť na obsah

Richard Zedník: Na Švédov sa už tešíme

V Steel Aréne včera trénovali aj traja účastníci extraligového finále. Majstrovské Košice zastupovali v národnom tíme brankár Július Hudáček a útočník HC Vladimír Dravecký. Pozvanie trénera Hanlona sa ušlo aj obrancovi Popradu Jánovi Brejčákovi. Hokejisti, ktorí v našej najvyššej súťaži ešte minulý týždeň súperili o zlato, sa tak stretli v jednej šatni. Trio finalistov z východu tak figurovalo medzi dvadsiatimi šiestimi do Košíc nominovanými hráčmi. V príprave už aj Stümpel Po prvý raz sa do prípravy reprezentácie zapojil skúsený útočník Jozef Stümpel. Na zraz dorazil aj obranca Peter Podhradský, ktorý v Trenčíne proti Rakúšanom chýbal. Útočník Richard Zedník už síce s mužstvom minulý týždeň trénoval, no v zápasoch s Rakúskom ešte nenastúpil. Do Košíc prišiel Richard Zedník s tým, že by sa mal objaviť na ľade Steel Arény v meraní síl so Švédskom.

Zedník doteraz nehral, včera však podotkol, že po zranení sa už cíti lepšie. Na východ pricestoval s ďalším odchovancom Banskej Bystrice Tomášom Surovým. "Tomáš šoféroval, tak som si oddýchol," povedal skúsený útočník, ktorý k dvom herným previerkam so Švédmi hovorí. "Určite sa už na Švédov tešíme. Je to dobrý súper, budú to dobré zápasy, takže to bude určite aj dobrá príprava."

Severania dobre bránia

Vo Švédsku odohral poslednú sezónu v drese AIK Štokholm. Severanov teda pozná. S dvoma dokonca hrával v klube - s brankárom Viktorom Fasthom a obrancom Stefanom Johanssonom. "Švédsko má svoju kvalitu. Bude to dobrá príprava. Verím, že nás preveria. Švédi dobre bránia, majú dobrého brankára," stručný bol včera Zedník, ktorý prišiel na zraz medzi poslednými.

Káder Slovenska

Brankári: Július Hudáček (HC Košice), Ján Lašák (Jokerit Helsinki/Fín.)
Obrancovia: Ivan Baranka (Spartak Moskva/Rus., KHL), Dominik Graňák (OHK Dinamo Moskva/Rus., KHL), Juraj Mikuš (Toronto Marlies/Kan., OHL), Michal Sersen (Avtomobilist Jekaterinburg/Rus., KHL), Richard Stehlík (Kometa Brno/ČR) Ivan Švarný (HC Litvínov/ČR), Martin Štrbák (OHK Dinamo Moskva/KHL), Peter Podhradský (Dinamo Minsk/Biel., KHL), Ján Brejčák (HK Poprad).
Útočníci: Vladislav Baláž (HKm Zvolen), Milan Bartovič (HC Bílí Tygři Liberec/ČR), Martin Cibák (Severstaľ Čerepovec/Rus., KHL), Marcel Hossa (AK Bars Kazaň/Rus.,KHL), Juraj Mikúš (Spartak Moskva/Rus., KHL), Richard Pánik (Guelph Storm/Kan.,OHL), Rastislav Pavlikovský (AIK Štokholm/Švéd.), Branko Radivojevič (Spartak Moskva/Rus., KHL), Štefan Ružička (Spartak Moskva/Rus., KHL), Miroslav Šatan (OHK Dinamo Moskva/Rus., KHL), Tomáš Surový (Dinamo Riga/Lotyš., KHL), Tomáš Záborský (Assat Pori/Fín.), Richard Zedník (AIK Štokholm/Švéd.), Vladimír Dravecký (HC Košice), Jozef Stümpel (Dinamo Minsk/Biel., KHL).