Prejsť na obsah

Rušná nočná služba príslušníkov Mestskej polície v Košiciach

Dňa 24. februára 2015 o 21:30 hod. pozorným očiam pracovníčky kamerového systému Mestskej polície v Košiciach, neunikla skupina 7 maloletých detí, ktoré sa nachádzali na verejnom priestranstve pred predajňou Fresh, pred OC-Luník II. Bezpečnostná kamera bola zameraná práve na túto skupinu, nakoľko maloletí začali strhávať časť nalepených reklamných plagátov na billboarde.
Operačným pracovníkom bola ihneď vyslaná hliadka Mestskej polície Košice-stanica Západ (ďalej len MsP-Západ). Po chvíli bolo zaznamenané kamerovým systémom, ako dvaja maloletí z tejto skupiny, začali kopať znečistenou obuvou do steny budovy OC, ktoré sa nachádza v blízkosti poškodeného billboardu. Hliadka MsP-Západ všetky osoby zadržala, a lustráciou boli zistené totožnosti uvedených osôb. Následne boli príslušníci vyslaní do miesta bydliska, kde boli s touto skutočnosťou oboznámení rodičia maloletých detí. Pre podozrenie zo spáchania priestupku proti majetku sa vecou bude ďalej zaoberať MsP Západ a rodičia budú musieť vysvetľovať sociálnym pracovníkom ÚPSVaR, čo robili deti vo veku od 8 do 13 rokov o pol desiatej večer samé a bez dozoru na ulici.
Druhý zistený skutok sa stal ešte tú istú nočnú službu, dňa 25. februára 2015, hodinu po polnoci, kedy si hliadka Mestskej polície Košice - stanice Nad Jazerom (ďalej len MsP-Nad Jazerom) všimla počas hliadkovania na ul. Ždiarskej dve podozrivé osoby, ktoré v rukách niesli igelitové tašky naplnené tovarom, a niesli ich od blízkej prevádzky potravín. Keď hliadka chcela podozrivých skontrolovať, dali sa na útek k vozidlu Škoda Fabia, ktoré bolo zaparkované neďaleko objektu potravín. Hliadka uvedené vozidlo zablokovala služobným mot. vozidlo a na mieste bolo zistené, že vo vozidle bola ešte jedna osoba, ktorá pravdepodobne dávala pozor. Podozrivé osoby hliadka zaistila a po privolaní príslušníkov Policajného zboru SR im bola celá vec odovzdaná k ďalšej realizácii. Krádežou tovaru a poškodením vchodových dverí bola spôsobená predbežná škoda v celkovej výške 650,-€. Traja podozriví mladíci, všetci vo veku 20 rokov, sú podozriví jeden z nich formou spolupáchateľstva, zo spáchania trestného činu krádeže vlámaním podľa §212, trestného zákona v platnom znení.