Prejsť na obsah

Slávnostná rozlúčka s pedagógmi a zamestnancami škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsob

Oddelenie strategického rozvoja, referát školstva, športu a mládeže Magistrátu mesta Košice zorganizovalo slávnostnú rozlúčku s pedagogickými a nepedagogickými zamestnancami škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice, ktorí v školskom roku 2011/2012 ukončia pracovný pomer z dôvodu prvého odchodu do dôchodku.

Slávnostná rozlúčka so zamestnancami škôl a školských zariadení sa za účasti primátora mesta Richarda Rašiho, viceprimátorky Renáty Lenártovej, riaditeľa MMK Pavla Lazúra a vedúcej referátu školstva, športu a mládeže Márie Kavečanskej uskutočnila dňa 12. júna 2012        o 10.00 hod v priestoroch koncertnej sály Základnej umeleckej škole Márie Hemerkovej, Hlavná 68 v Košiciach.

Rozlúčky sa zúčastnilo 18 pedagogických a nepedagogických zamestnancov.
Zo základných škôl sa lúčilo 13  zamestnancov,  z materských škôl   4 zamestnanci a zo  z materských škôl  1 zamestnanec.

Prítomným sa prihovoril Richard Raši, primátor mesta Košice slovami: ,,V živote sú začiatky i konce. Vy v týchto dňoch odchádzate      z našich škôl a školských zariadení, aby ste žili svoj ďalší život v dôchodku, a my vám prajeme, aby ste na svojej ceste stretávali ľudí, ktorí budú vášmu srdcu blízki, a na ktorých sa vždy budete môcť spoľahnúť. Prajeme vám veľa šťastia, zdravia, spokojnosti a nezabudnite, že úspech je cesta, nie cieľ, že okolo vás sú aj takí, ktorí budú potrebovať podať pomocnú ruku. Veríme, že čas prežitý v školstve bude pre vás peknou spomienkou a dobrou skúsenosťou na celý ďalší život".

Prítomných oslovila aj viceprimátorka Renáta Lenártová, ktorá okrem iného povedala: „Mnoho rokov zo svojho života ste zasvätili vy, pani učiteľky a zamestnanci škôl, deťom a žiakom, ktoré okrem výchovy a porozumenia vyžadovali nehu a materinskú lásku. Ďakujeme vám za to, že ste im často vytvárali pokojnú a príjemnú atmosféru a nahrádzali domov. Želám vám        do ďalších rokov života veľa zdravia, pohody a osobných úspechov."

Pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci si z rúk vedenia mesta prevzali ďakovný list, kvet a upomienkové darčeky ako prejav vďaky, uznania a poďakovania.

Podujatie spestrili zaujímavým kultúrnym programom žiaci Základnej umeleckej škole Márie Hemerkovej, Hlavná 68 v Košiciach.