Prejsť na obsah

Španielski hostia z projektu Socrates na ZŠ Charkovská

Na návštevu Základnej školy na Charkovskej ulici v Košiciach pricestovala dnes päťčlenná skupina učiteľov zo Španielska. Prostredníctvom projektu Socrates, ktorý je zameraný na školu a jej potreby, sa budú učitelia podieľať na zvyšovaní úrovne profesionality pedagógov na jednotlivých predmetoch . V rámci komplexného rozvoja osobnosti žiakov si učitelia zúčastnených krajín vymenia informácie, skúsenosti, nové pedagogické prístupy, efektívne metódy a formy práce, ktorými sa obohacuje výchovno-vzdelávací proces na školách. "Priestor dostane aj prezentácia dosiahnutých výsledkov a aktualizácia obsahu učebných osnov s témou občianstva a medzinárodného kultúrneho dedičstva, fungujúca na báze tolerancie, medziľudských vzťahov a hodnôt životného prostredia," priblížila obsah spoločného stretnutia riaditeľka košickej základnej školy na Charkovskej ulici Marta Krakovská.

Základná škola Charkovská aktívne pokračuje v realizovaní projektu Socrates, ktorému sa venujú učitelia a žiaci druhý rok pod vedením koordinátorky projektu Zuzany Bakošovej. Zainteresovanými partnerskými školami sú Gymnázium Jadwigi Krolowej z Rzeszowa, Základná škola Hovorčovická z Prahy, College Georges Clemenceau z Tulle a I.E.S. Virgen de las Nieves de la Palma. Medzi školami prebiehajú okrem internetovej komunikácie aj výmenné pobyty. V novembri boli na ostrove La Palma zástupcovia ZŠ Charkovská. Prínosom vzájomnej spolupráce sú spoločne vypracované úlohy medzi oboma školami.

Okrem spoločných pracovných stretnutí na základnej škole Charkovská absolvujú hostia zo Španielska aj návštevu Spišského hradu, Betliara a Krásnej Hôrky, divadelné predstavenie v Štátnom divadle i stretnutie s predstaviteľmi mesta.