Prejsť na obsah

Stanica už začala dýchať hokejom

Návštevníci mesta aj samotní Košičania sú prekvapení, ako začala meniť svoju "tvár" železničná stanica. Časti vstupnej, ale najmä výstupnej haly sú vyzdobené veľkými pútačmi s tematikou MS v ľadovom hokeji.

V podchode, ktorý vedie od vstupnej haly k nástupištiam, je zatiaľ len zopár panelov s vlajkami štátov-účastníkov šampionátu. Zato výstupná hala vyzerá celkom inak. Na stenách sú štyri obrovské dosky. Prvá s dominantami Košíc - Dómom sv. Alžbety, Jakabovým palácom, kaplnkou sv. Michala a budovou štátneho divadla. Ďalšia návštevníkovi poskytuje pekný pohľad na hokejový svätostánok - Steel Arénu. Tretia je venovaná hokejovej tematike, štvrtá Slovensku ako organizátorskej krajine šampionátu. Ešte donedávna špinavé presklené tabule na zábradlí prekryli doskami z drevotriesky a sú takisto prekryté hokejovými plagátmi. To isté zrejme čaká aj zábradlie vo vstupnej hale.

"Páči sa mi to, myslím, že sa Košičania nebudú mať za čo hanbiť," pochválil včera výzdobu Alex z Česka, ktorý pracuje v Košiciach.

zdroj: Korzár