Prejsť na obsah

Stavebný úrad v Košiciach od 3. decembra po novom

Novelizáciou zákona o meste Košice, ktorá nadobudne platnosť 3. decembra 2006, preberie mesto všetok výkon štátnej správy, ktorý bol doteraz Štatútom mesta Košice prenesený na Mestské časti. Týmto dňom mesto začne plniť aj všetky úlohy stavebného úradu, ktorý doteraz vykonávali Mestské časti.
Oddelenie výstavby a životného prostredia na MMK spracovalo návrh organizačnej štruktúry piatich pracovísk stavebného úradu v MČ Staré mesto, Západ, Juh, Dargovských hrdinov a Šaca, ktoré budú zabezpečovať celkovú agendu. Je pripravené personálne obsadenie výkonných a administratívnych pracovníkov, sú spracované návrhy delimitačných protokolov pre delimitáciu pracovno-právnych miest, pracovníkov, finančných prostriedkov, registratúrnych spisov a inventáru. Taktiež sa riešia otázky správnych poplatkov, spisov, archivácie, organizačnej štruktúry, návrhov vzorov tlačív, pečiatok a poštových poukážok. V týchto dňoch dochádza k preškoleniu budúcich pracovníkov stavebného úradu.
Mesto Košice sa rozhodlo ponechať pracoviská stavebného úradu pre ohlasovaciu činnosť aj v MČ Nad Jazerom, KVP, Ťahanovce a Sever.