Prejsť na obsah

Stravné do školskej jedálne môžete platiť aj z domu cez internet

Od nového roka už nebudú všetci rodičia dostávať na úhradu stravného pre svoje deti v školských jedálňach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice poštové poukážky tak ako doteraz. Klasické zelené šeky typu U, vyplnené školskými jedálňami, budú naďalej dostávať už len tí, ktorí si túto formu úhrady sami zvolia. Mnohí rodičia už totiž v súčasnosti preferujú iné, bezhotovostné spôsoby platby, na čo mesto reaguje zavedením možnosti voľby formy úhrady stravného.

„Od 1. 1. 2010 budú mať rodičia na uhradenie stravného možnosť platby cez internetbanking, ďalej formou inkasa a taktiež hotovosťou poštovou poukážkou - žltým šekom typu U, dostupným na každej pošte, ktorý je potrebné vyplniť a uhradiť stravné. Každý rodič si môže zvoliť takú formu úhrady, aká je preňho najkomfortnejšia,"  informovala vedúca oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice Helena Jeníková.

Doplnila, že výšku stravného a číslo účtu školskej jedálne oznámi vedúca školskej jedálne na lístku, ktorý každý mesiac dostane rodič. Prechod na novú formu uhrádzania stravného bude postupný v závislosti od počtu vytlačených šekov, ktoré majú jednotlivé školské jedálne k dispozícii.