Prejsť na obsah

Stretnutie primátorov K8

Združenie primátorov krajských miest K 8 začalo vo štvrtok večer 14. februára v Prešove svojim dvojdňovým rokovaním. Hostiteľom členov tohto záujmového združenia právnických osôb je prešovský primátor Pavel Hagyari. Rokovania sa zúčastní aj košický primátor František Knapík.

Na zasadnutí postupne posúdia správu o činnosti Združenia primátorov krajských miest K 8 za rok 2007, prijmú plán aktivít na rok 2008 a budú sa zaoberať inštitucionalizáciou združenia. Do programu rokovania je zaradená aj problematika spoločného legislatívneho základu obcí a samosprávnych krajov a návrh postupu doriešenia vlastníckych práv k nehnuteľnostiam, ktoré boli delimitované samosprávam.
Primátori prijmú komuniké k priebehu a výsledkom rokovania, ktoré predstavia na tlačovej konferencii.

Združenie K 8 tvoria primátori všetkých ôsmich krajských miest v SR, zastupujúci asi 1,2 milióna obyvateľov SR. Ich prvé inštitucionalizované zasadnutie sa konalo 22. a 23. februára 2007 v Bratislave po tom, čo združenie bolo rozhodnutím Krajského úradu v Bratislave zapísané do registra záujmových združení právnických osôb dňa 29. decembra 2006. Predsedom združenia je Andrej Ďurkovský, primátor hlavného mesta SR Bratislava.

Zdroj: TASR