Prejsť na obsah

Štvorčatám chce mesto pomôcť

Mesto Košice pomôže rodičom štvorčiat pri vybavovaní opatrovateľskej služby. Tá je síce v kompetencii mestskej časti, ale vzhľadom na problémy MČ Dargovských hrdinov sa mesto bude snažiť zabezpečiť, aby deti dostali maximum z možného.
Primátor Zdenko Trebuľa podporí žiadosť manželov o pridelenie bytu v komisii pre bytové a nebytové priestory, ktorá môže rozhodnúť o pridelení vhodného voľného bytu.

Zo svojho reprezentačného fondu venuje primátor Zuzke, Braňovi, Jakubovi a Maťkovi 20 tisíc korún. Termín návštevy primátora v nemocnici u mamičky štvorčiat zatiaľ nie je stanovený, prispôsobí sa ich zdravotnému stavu a možnostiam.
Okrem toho sa primátor obrátil listom na banky,obchodné reťazce a ďalšie inšittúcie, ktoré by mohli jednorazovo, alebo aj dlhodobejšie pomáhať rodičom a deťom či už materiálne, alebo finančne. Verí, že sa medzi nimi nájdu také, ktoré na jeho výzvu zareagujú a pomôžu.

Primátor môže podľa VZN o odpadoch v prípadoch hodných osobitného zreteľa na písomnú žiadosť oslobodiť od platenia poplatkov poplatníka, u ktorého počet členov rodiny žijúcich v spoločnej domácnosti je najmenej šesť členov; oslobodenie sa poskytne za šiesteho a každého ďalšieho člena domácnosti.