Prejsť na obsah

Štvorylka dosiahla Guinnessov rekord



V piatok 16. mája 2008 Hlavná ulica v centre metropoly východu ožila tancom. Žiaci košických základných a stredných škôl sa zapojili do jedinečného medzinárodného projektu European Quadrille Dance Festival (EQDF), ktorý je založený na synchronizovanom tancovaní štvorylky v rôznych mestách Európy.

Účasť slovenských miest najmä Košíc a Prešova prispela k dosiahnutiu nového Guinnessovho rekordu v kategórii najväčšieho počtu tancujúcich na voľnom priestranstve v rovnakom čase s počtom 26.528 tanečníkov (6632 štvoríc). Práve Košice postavili najväčší počet tanečníkov štvorylky 4208 (1052 štvoríc) spomedzi všetkých 50-tich zúčastnených miest zo Slovinska, Bosny a Hercegoviny, Srbska, Macedónska, Maďarska, Českej a Slovenskej republiky. Ďalej nasledoval Prešov s 3344 tanečníkmi (836 štvoríc) a usporiadateľské mesto - slovinský Maribor s 3288 tanečníkmi (822 štvoríc).

Podrobnejšie informácie týkajúce sa počtu účastníkov z jednotlivých miest sú uvedené v prílohe (vpravo hore)

Projekt po organizátorskej stránke v Košiciach zastrešili: tanečný klub Meteor, oddelenie školstva Magistrátu mesta Košice a Košický samosprávny kraj

Program festivalového dňa

Doplňujúce informácie o tanečnom festivale


/Zdroj: Odd. školstva MMK/


Prílohy

1. PDF 114,28 KB Oficiálne výsledky štvorylky Tabuľka s počtom zúčastnených tanečníkov z jednotlivých miest