Prejsť na obsah

Súťaž o logo Košíc je vo finále

Logo je grafickým symbolom, ktoré bude sprevádzať naše mesto po dlhé roky na všetkých úrovniach prezentácie. Aj preto bol výber správneho návrhu mimoriadne prísny a prebiehal za prítomnosti odbornej profesionálnej komisie, ktorá v prvom kole nevybrala žiadny návrh. Do opakovaného prvého kola prišlo na košický magistrát 153 obálok, v ktorých bolo 276 návrhov. Porota v zložení ak.soch. P. Rozložník, doc. Mgr. Art. T. Blonski, doc.akad.mal. J. Haščák, PhDr. J. Kravec, Ing. A. Török, Mgr. L. Marenčíková a P. Neuwirth spomedzi zaslaných návrhov vybrala piatich autorov, ktorí postúpili do finále. Autori už boli oslovení a majú niekoľko týždňov na dopracovanie základných variant a možných aplikácií, v ktorých by sa logo používalo.
Očakávame, že v čase vrcholiaceho leta by sa porota opätovne zišla a vybrala konečného víťaza. Jeho logo spolu s víťazným prívlastkom mesta od študenta M.B. budú následne predstavené verejnosti. Zároveň mesto Košice ďakuje všetkým zúčastneným autorom prívlastku aj loga.

V závere opakovaného kola zhodnotil zaslané návrhy ak.soch. P. Rozložník: „Toto kolo bolo oveľa lepšie, ale mnohí autori, napriek dobrým námetom, nevedeli vyriešiť niektoré detaily. Svedčí to o tom, že s takýmito vecami nevedia pracovať. Objavilo sa málo znakov, ktoré by vychádzali z centra mesta. Logo nemusí byť za každú cenu čitateľné, ale musí byť identifikovateľné. Malo by byť pokojné, veselé a moderné. Mnoho prác nemalo veľmi veľké výtvarné kvality."