Prejsť na obsah

Súťaž - Vyzvi srdce k pohybu

Mesto Košice upriamuje pozornosť širokej verejnosti na význam pohybovej aktivity vo voľnom čase, ako dôležitého faktora v podpore zdravia a v prevencii civilizačných ochorení a pozýva malých i veľkých Košičanov zapojiť sa do súťaže "Vyzvi srdce k pohybu". Súťaž prebieha v termíne od 7. septembra do 29. novembra 2009 a pre zlepšenie vášho zdravia ju pripravili Regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ).

Žrebovanie o atraktívne ceny
Účastníci súťaže majú možnosť byť zaradení do žrebovania a vyhrať atraktívne ceny. Základnou podmienkou je venovať sa pohybu minimálne počas 4 za sebou nasledujúcich týždňov, aspoň 4x týždenne, v rozsahu 210 a viac minút v týždni. Každý súťažiaci (nad 18 rokov) musí mať dospelého svedka a môže (ale nemusí) mať jedného detského podporovateľa vo veku 7 - 18 rokov.

Úlohou detského podporovateľa je zorganizovať pre seba a dospelého účastníka aspoň 4 podujatia spojené s pohybom. Napísať o tom pár riadkov a priložiť záznam o aktivitách k účastníckemu listu dospelého súťažiaceho. Jedno dieťa môže podporovať aj viacerých dospelákov a organizovať pre nich spoločné aktivity.

Propozície kampane a účastnícky list – prihlášku nájdu čitatelia na webovej stránky mesta Košice v pripojených prílohách. Uvedené tlačivá sú dostupné aj na internetovej stránke www.ruvzke.sk (www.vzbb.sk), resp. je ich možné obdŕžať na RÚVZ v Košiciach, Odbor podpory zdravia, Oddelenie výchovy k zdraviu, Senný trh 4 (v prac. dňoch od 8.00 do 15.30 h.). Bližšie informácie v prípade potreby vám budú poskytnuté na t. č.: 055-62 273 55. Vyplnený účastnícky list po ukončení účasti v súťaži je potrebné poslať poštou na adresu: Regionálny úrad verejného zdravotníctva, Odbor podpory zdravia, Cesta k nemocnici 1, 975 56 Banská Bystrica, resp. osobne odovzdať na RÚVZ v Košiciach.


Zdroj: MUDr. Jana Kollárová
vedúca odboru podpory zdravia
Regionálny úrad verejného zdravia, Košice