Prejsť na obsah

Svet hier a hračiek môžete zažiť už tento víkend

Základná škola na Jenisejskej ulici v Košiciach sa počas víkendu 20. a 21. novembra premení na svet hier, hračiek a zábavy. Uskutoční sa tu prvý ročník festivalu Hravenisko, na ktorom sa predstavia výrobcovia a distributéri všetkého, s čím sa dá hrať. Prezentácie budú interaktívne a všetci návštevníci sa budú môcť dosýtosti zahrať.
Na Hravenisku sa budú prezentovať rôzne druhy stolových a spoločenských hier pre všetky vekové kategórie, hracie konzoly, logické hračky, hlavolamy, vedecké hračky, didaktické hračky a pomôcky, kartové hry, drevené hračky, ale i klasické hry, hračky a stavebnice. Veľmi zaujímavé budú prezentácie modelov aút a vláčikov, hračky na diaľkové ovládanie či hračky z oblasti sci-fi a fantasy. Pre deti je pripravená veľká autodráha, ale i detský megakútik s nafukovadlami, kolotočmi a detským mestečkom. K dispozícii bude tiež herňa so stolným futbalom, stolným hokejom a stolným tenisom. Medzi sprievodnými aktivitami nebudú chýbať tvorivé dielne, maľovanie na tvár, či ukážky prvej pomoci. Pre návštevníkov je pripravený tiež turnaj v piškvorkách, alebo v obľúbenej hre Človeče, nehnevaj sa. Určite zaujímavá bude možnosť nakúpiť hry a hračky s výraznými zľavami.
„Cieľom podujatia je dať všetkým, ktorí sa radi hrajú, možnosť stráviť príjemné chvíle a hrať sa s tradičnými hrami a hračkami, ale tiež spoznať tie nové. Podujatie nie je určené iba najmenším deťom, i keď to hranie sa je príznačné práve pre ne. Očakávame však aj účasť starších detí, mladých ľudí a dospelých, ktorí sa radi hrajú a chcú rozvíjať svoje logické a taktické myslenie či kreativitu. Veríme, že návštevníkom každého veku sa bude podujatie páčiť a že sa mnohí vrátia do svojich detských čias," povedal za organizátorov riaditeľ Základnej školy na Jenisejskej ulici Mgr. Róbert Schwarcz.
Okrem množstva príležitostí na hranie sa všetkého druhu je pre návštevníkov pripravená aj zaujímavá tombola, ktorej podstatou je tiež čo najaktívnejšie hranie sa.Spoluorganizátorom festivalu Hravenisko 2010 je Detská organizácia Frigo.Hravenisko 2010 bude v priestoroch školy v sobotu i nedeľu v čase od 9.00 do 20.00 hod.

Zdroj: ZŠ Jenisejská 22