Prejsť na obsah

Ťažký týždeň na Luníku IX

Okrem asistencií a ochrany osôb pre rôzne subjekty verejnej správy pri zabezpečovaní služieb na sídlisku Luník IX, bola dňa 16.09.2014 o 8:00 hod. hliadka Mestskej polície v Košiciach – stanice Luník IX (ďalej len MsP – Luník IX), vyslaná do Komunitného centra na tomto sídlisku z dôvodu osobného oznámenia ženy, ktorá mala nastúpiť aj so svojimi štyrmi deťmi do Krízového centra v Košickej Novej Vsi, kvôli čomu sa jej manžel vyhrážal bitkou, zabitím a odmietol jej vydať zverené detí. Nakoľko sa bála odísť z budovy Komunitného centra a pre podozrenie z TČ týrania blízkej osoby a zverenej osoby, boli v spolupráci s hliadkou Policajného zboru SR, deti od jej manžela vyzdvihnuté a matka spolu s deťmi prevezená do krízového centra. Pre podozrenie zo spáchania TČ sa vecou bude v najbližších dňoch zaoberať Policajný zbor SR v Košiciach.
Dňa 17.9.2014 hliadka MsP – Luník IX, zistila a oznámila Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a.s. a Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v Košiciach, upchatie zberného kanála, ktorý prechádza cez nelegálnu osadu Nové diely – Mašličkovo, z ktorého vytekala splašková voda obsahujúca fekálie. Na základe tohto oznamu, bola zodpovednými subjektmi vykonaná obhliadka miesta a po zistení havarijného stavu, začali práce na odstránení tejto závažnej poruchy.
Ešte toho istého dňa o 12:55 hod. bol prijatý oznam ženy na svojho syna, ktorý v byte na Krčméryho č.7 v Košiciach pod vplyvom omamných a psychotropných látok, fyzicky napáda svoju družku, maloletého syna a ostatných obyvateľov. Hliadka MsP – Luník IX, násilníka v byte zaistila a v spolupráci s privolanou sanitkou LSPP a hliadkou Policajného zboru SR, bol prevezený na psychiatrické oddelenie FNsP v Košiciach. Počas zákroku hliadky, družka agresívneho muža uviedla, že ju pred niekoľkými dňami taktiež fyzicky napadol, pričom jej zlomil ruku ktorú mala v sadre. Po poučení, ešte v ten istý deň podala na svojho druha trestné oznámenie.