Prejsť na obsah

U Pollákovcov je Patrik rodinnou investíciou

Po úspešných a náročných týždňoch strávených v Thajsku je najznámejší slovenský windsurfista Patrik Pollák doma, v jeho rodných Košiciach. V thajskej Pattayi získal zlatú a bronzovú trofej, ktorú si doniesol na stretnutie s primátorom mesta Ing. F. Knapíkom. Obaja spolu s Patrikovým manažérom, trénerom a otcom v jednej osobe posedeli v Bielom salóniku historickej radnice, kde Patrik rozprával primátorovi svoje dojmy z pretekov a plány do budúcej sezóny. F. Knapík ocenil Patrikovu zanietenosť, vytrvalosť a rozmanitosť športových disciplín, ktorým sa P. Pollák v rámci windsurfingu venuje. Zároveň mu odovzdal symbolický šek vo výške 20 000 Sk na podporu jeho kariéry.
Po stretnutí, ktoré prebiehalo v príjemnej atmosfére, pozval primátor Košíc  P. Polláka na Hlavnú ulicu do charitatívneho stánku, kde sa obaja ujali predaja punču.
Patrik Pollák je už 19 rokov členom Akademik Klubu Košice a 15 rokov najlepším reprezentantom vo windsurfingu na Slovensku. Každoročne sa zúčastňuje mnohých šampionátov, na ktoré sa obyčajne prepravuje sám, v špeciálne upravenom aute. Ročne na ňom najazdí po Európe 450 000 km. V Košiciach ho čaká krátka zimná prestávka, po ktorej začne s olympijskou prípravou.