Prejsť na obsah

Úpravy nočných spojov v košickej MHD počas víkendu

Počas víkendu z 24. 10 na 25. 10. 2009 dôjde k zmene letného času na zimný. DPMK a. s. preto upozorňuje cestujúcich, že v noci zo soboty 24. 10. na nedeľu 25. 10. 2009 počas zmeny LSEČ na SEČ (ďalej len „letný čas" a „zimný čas") bude nočná MHD v Košiciach v čase 2.00 hod LSEČ – 3.00 hod SEČ, (čo sú 2 hodiny) premávať s miernymi odchýlkami od bežného cestovného poriadku. DPMK upovedomí verejnosť aj prostredníctvom letákov vyvesených na zastávkach MHD. Pripájame ich v maily v prílohe. Úpravy sú nasledovné:
1. Na autobusovej linke N1 sa spoj s bežným odchodom zo zastávky „Staničné námestie" o 2.30 hod vykoná podľa letného času až o 15 minút neskôr čiže o 2.45 hod (aby od zastávky „Belehradská" a ďalších korešpondoval s odchodmi linky podľa zimného času); rovnaký spoj sa vykoná navyše aj podľa zimného času (bez zmien).
2. Na autobusovej linke N2 sa spoj s bežným odchodom zo zastávky „Staničné námestie" o 2.30 hod vykoná podľa letného času až o 15 minút neskôr čiže o 2.45 hod (aby od zastávky „Gymnázium Alejová" a ďalších korešpondoval s odchodmi linky podľa zimného času); rovnaký spoj sa vykoná navyše aj podľa zimného času (bez zmien).
3. Do Krásnej n. H. pritom zájdu oba spoje (a preto bude spoj od zastávky „Važecká" podľa zimného času posunutý o 7 minút neskôr).
4. Na trolejbusovej linke N71
a) sa spoj s bežným odchodom zo zastávky „Lingov" o 2.55 hod vykoná podľa letného času o 15 minút neskôr čiže o 2.10 hod podľa zimného času (aby od zastávky „Fábryho" a ďalších korešpondoval s odchodmi linky podľa zimného času; rovnaký spoj sa vykoná naviac aj podľa zimného času (bez zmien).
b) bude v úseku Fábryho – Lingov spoj s bežným odchodom zo zastávky „Fábryho" o 2.00 hod premávať len podľa letného času; podľa zimného času premávať nebude (najbližšími spojmi z tejto zastávky v danom smere budú spoje o 15 minút skôr čiže o 2.45 hod podľa letného času a o 45 minút neskôr čiže o 2.45 hod podľa zimného času).

Všetky ostatné spoje na nočných linkách budú premávať v plnom rozsahu aj podľa letného aj podľa zimného času.


Kontakt pre médiá:

Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka
DPMK a. s. Košice
Bardejovská 6


Prílohy