Prejsť na obsah

Uzavrú cesty pri Aréne

KOŠICE. Otto Brixi, splnomocnenec primátora mesta pre MS v ľadovom hokeji, uviedol, že organizáciu dopravy bude riešiť dopravno-navigačný a navádzací projekt. Ten je zameraný aj na navigáciu chodcov či trasy k najvyťaženejším miestam v Košiciach.

"Súčasťou projektu sú dopravné obmedzenia, najmä v okolí Steel Arény," informoval Brixi. "V čase majstrovstiev tu budú komunikácie čiastočne uzavreté a prístupné iba pre ľudí, bývajúcich v danej oblasti alebo podnikateľov, ktorí majú v lokalite svoje prevádzky. Mesto im vystaví dočasné rezidenčné karty, oprávňujúce na vstup do zóny."

Osobné autá chcú v meste smerovať na 8 záchytných parkovísk, Košičanov chcú vyzývať, aby pri návšteve zápasov obmedzili používanie vozidiel. Koordinovať dopravu by mali v okolí Steel Arény, na križovatkách či parkoviskách dobrovoľníci. Návštevníci mesta dostanú materiály s mapami, ale aj užitočné rady a tipy, ako sa najrýchlejšie dostanú k Steel Aréne. Tam bude čiastočne obmedzená doprava v jednom jazdnom pruhu, regulovať ju budú policajti.

zdroj: www.korzar.sme.sk